Pittsburgh bröt den långa förlustsviten

Pittsburgh bröt den den långa sviten av förluster när de vann med 4–1 borta mot Washington.

Pittsburghs Pierre-Olivier Joseph och Rickard Rakell firar efter ett av lagets fyra mål.

Ishockey2022-11-10 05:45

Efter sju tunga förluster i NHL-ishockeyn var det ett revanschsuget Pittsburgh som intog rinken när de besökte Washington.

Efter en målfattig första period blev den andra desto rikare då Pittsburgh skickade in inte mindre än tre puckar i bakom Darcy Kuemper i Washingtons kasse.

Pittsburghs målvakt Casey DeSmith hade det nära på lika hett om öronen som sin kollega, men lyckades täppa till desto bättre, trots totalt 25 skott mot sig – och blev också en av matchens stjärnspelare.

Men i tredje och sista perioden fick Washingtons Marcus Johansson till ett snabbt skott in i mål i trettonde spelminuten, efter en kort pass av Sonny Milano.

Målet visade sig dock bli lagets enda. Washington fick se sig besegrade av gästerna som drämde till med slutgiltiga 4–1 i matchens näst sista minut efter mål av Jake Guentzel med assist av Marcus Pettersson.

Minnesota har alltid haft lätt mot Anaheim och tog nu sin elfte raka seger mot Ducks, 4–1. Kirill Kaprizov gjorde två mål och den svenske målvakten Filip Gustavsson svarade för 31 räddningar i sin allra första segermatch med Minnesota. Den Skellefteåfostrade 24-åringen kom till Minnesota till den här säsongen från Ottawas organisation.