Phil Horsky: "Killarna är redo"

Besvikelsen var stor efter Kallinge-förlusten i onsdags. Nu vill Vimmerby studsa tillbaka i seriefinalen mot Troja – och definitivt säkra Allettanplatsen. "Killarna är redo, det kan jag lova", säger Phil Horsky.

Seriefinal vankas onsdag kväll när VH tar emot Troja.

Seriefinal vankas onsdag kväll när VH tar emot Troja.

Foto: SUVAD MRKONJIC

Ishockey2018-12-04 19:50

VH-tränaren var inte alls nöjd med prestationen mot KRIF i söndags. Eller rättare sagt, han var missnöjd med lagets två inledande perioder.

– Vi spelade inte som vi kan då. Nu måste vi svara upp på ett bra sätt. Det går inte att överlämna ansvar till andra ute på isen. Man måste alltid ha en egen stark drivkraft, säger han och fortsätter:

– Samtidigt har vi gjort en jättebra säsong och jag vet att det ibland kan vara svårt att alltid prestera på topp och ha intensiteten och energin som krävs. Mot ett topplag som Troja är det nödvändigt.

Vimmerby hade ett längre snack i veckan när de ventilerade KRIF-matchen. Vi lär få se ett högmotiverat VH onsdag kväll. I hemmalaget kommer vi att få se HV71-lånet Joakim Stjern Svensson. Förmodligen även nyförvärvet från Finland, Sebastian Kauppila.

– Jag hoppas att han kan vara med mot Troja. Det känns bra att få in honom. Han ska vara en solid och defensivt stark back, säger Phil Horsky.

VH vann med 4–3 mot Troja på bortais i mitten av oktober. Nu kan alltså laget säkra en plats topp-fem och även ta ett stort kliv mot serieseger.

Vad får ni se upp med?

– Det är viktigt att vi försöker sänka Trojas fart och att vi rör på fötterna. Vi måste vara med från start. Vi har ett starkt grundspel som vi litar på.

I VH saknas fortfarande avstängde Robin Höglund och skadade Pontus Johansson. I gengäld finns förhoppningsvis nye finske backen Kauppila och lånet Stjern Svensson tillgängliga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om