Phil Horsky inför slutspelet: "Vi måste slå alla lag"

Tisdagen 30 mars. Då smäller det. Vi har tagit tempen på VH-tränaren Phil Horsky exakt en vecka innan slutspelet inleds. "Det är ett stort privilegium att vi är här", säger han.

Phil Horsky och Vimmerby Hockey inleder slutspelet om en vecka.

Phil Horsky och Vimmerby Hockey inleder slutspelet om en vecka.

Foto: Arkivbild

Ishockey2021-03-23 19:30

Horsky syftar såklart på den långa och tuffa vägen mot en plats i åttondelsfinalen. Vimmerby lyckades både med delmål ett – att bli topp-fem i den svåra södra Hockeyettan. Och med delmål två – att komma topp-sex i Allettan. Det blev som ni vet till slut en finfin tredjeplats bakom Nybro och Dalen. 

Alldeles bakom hörnet, bara en vecka bort, väntar nu nästa steg: åttondelsfinalen. Mot vem vet vi inte än. Däremot är det klart att Vimmerby börjar borta 30 mars för att sedan avsluta på hemmais några dagar senare, antingen i ett möte eller två. 

Hur är läget just nu?

– Det ser bra ut. Truppen är intakt. Vi har inga skador eller sjukdomar. Vi delar in träningarna i olika block, med intensivpass, taktikträningar och så har vi har också mycket repetitioner i vårt grundspel. Vi har visserligen gjort 125 pass och sakerna ska sitta, annars har jag inte gjort mitt jobb (haha). Det kan ändå vara ett bra tillfälle att repetera vissa saker. 

I kraft av tredjeplatsen får Vimmerby, som är rankat femma, välja motståndare. 

Har du något drömmotstånd?

– Nja, jag tänker inte så. Alla lag som tagit sig till åttondelsfinal är bra hockeylag. Och ska vi gå hela vägen, så måste vi slå ut alla lag. Jag tar vilket lag som helst.

Vad är din uppfattning om att åttondelsfinalerna och kvartsfinalerna avgörs i bäst av tre matcher?

– En riktig matchserie tycker jag ska bestå minst av bäst av fem matcher. Har ett lag en dålig dag blir det tufft, men det är så det är. Formen måste vara där och man måste ha tur och undvika skador och sjukdomar.

Ni har haft starka slutspel de två senaste säsongerna. Har det någon inverkan nu?

– Det har definitivt betydelse. Vi har lyckats att verkligen vara där, både mentalt och fysiskt, när det har gällt som mest. Vi har också haft många spelare som klivit fram och visat vägen.

När vi pratades vid tidigare ville du att VH skulle vara ännu ett snäpp bättre när slutspelet drar igång än under seriespelet och i Allettan. Är det så?

– Det är vad vi har planerat för. Jag tycker att vi ligger bra till i fas. Vi har en bra träningsvecka bakom oss och jag har en känsla av att vi kommer vara "on point" när det drar igång på tisdag nästa vecka. 

I åttondelen kommer VH att möta ett av följande lag: Troja, Mörrum, Östersund, Borlänge, Mariestad/Eskilstuna, Kalix/Vännäs, Piteå/Vallentuna eller Visby/Halmstad. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!