Persson om tuffa beslutet: "Jag står med ansvaret"

Niklas Persson gav Bert Robertsson beskedet. "Det är inte bara Bert som är ansvarig för det här. Det är minst lika mycket jag och alla andra", säger LHC:s general manager.

Niklas Persson.

Niklas Persson.

Foto: Per Bergsten

Ishockey2021-01-05 12:25

Han inledde nya jobbet med att ge Tommy Jonsson sparken som tränare för snart två år sedan. Nu fick Bert Robertsson samma besked.

– Tufft beslut att ta och tufft beslut att ge. Det är en tung dag. Men vi vill det bästa för klubben och de sportsliga resultaten har inte varit tillräckligt bra. Vi vill och behöver ha resultat här och nu, säger Niklas Persson till Sporten.

Det märks att han är påverkad av det som hänt – och hymlar inte om sitt eget ansvar.

– Jag har naturligtvis lyssnat med andra, men det är mitt beslut och jag står med ansvaret. Det är inte bara Bert som är ansvarig för det här. Det är minst lika mycket jag och alla andra i föreningen. Men som läget är har vi inte lyxen att se det på längre sikt utan måste göra något som kan ge oss en skjuts framåt. 

– Jag tror på det här laget och känner att något måste göras för att få ut mer av varje spelare. Vi har större potential än så här. I det här fallet blir det Bert som får lämna och då är det lätt att tro att allt faller på honom. Men så är det verkligen inte. Det är inget beslut som tas lättvindigt. Det kräver sina samtal och alla har ett jäkla ansvar. Inte minst jag, säger Niklas Persson.

De tidigare assisterande tränarna Daniel Eriksson och Johan Åkerman tar över ledarskapet, tillsammans med övriga staben bestående av Martin Dendis, Jonas Fransson och förre backstjärnan Niclas Hävelid, som förstärker som assisterande tränare.

– Jag tror på den här lösningen och viktigt att få in en sådan hockeymänniska som Hävelid, som kan komma in med engagemang och se saker med nya ögon. Bert har gjort mycket bra sedan han kom hit och lagt ned ett jäkla jobb. Vi har jobbat nära varandra.

Hur mottog han beskedet?

– Det är en bra och lojal människa som ville fortsätta och göra rätt för sig. Så det är klart att han blev besviken. Men det ska du väl egentligen fråga honom om.

Är spelarna inblandade i beslutet?

– Nej. Det är ingen som har uttryckt att det är det här som de vill.

Bert Robertsson hade kontrakt ett år till. 

– Ja.

Fanns det någon klausul i avtalet som gör att ni inte riskerar att behöva betala även för nästa säsong?

– Jag kommenterar inte våra ekonomiska uppgörelser vare sig med spelare eller ledare.

Finns det en lista med aktuella tränare till nästa säsong?

– Det känns fel att ställa den frågan idag. Här och nu ska vi reda ut det här, säger Niklas Persson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!