Persson om kvartsfinalen: "Kommer bli en holmgång"

Hockeyvalen är gjorda. För Vimmerby Hockey väntar som väntat Troja i kvartsfinalen. "Känns som att det är vår tur i år", säger Morgan Persson.

Vimmerbys sportchef Morgan Persson tror på en riktig holmgång mot Troja.

Vimmerbys sportchef Morgan Persson tror på en riktig holmgång mot Troja.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2021-04-04 11:15

Vimmerbys sportchef syftar naturligtvis på de två senaste årens slutspel, där VH för två år sedan föll i en högdramatisk avgörande match mot Kristianstad i playoff tre – och förra året där VH var på väg till kvalserien men där säsongen abrupt fick avbrytas. Vimmerby har varit så nära kvalserien två år i rad. Frågan är då om det blir tredje gången gillt?

– Det kommer bli en riktig holmgång. Det är fifty-fifty och det känns som att det är vår tur i år att spela i kvalserien, säger Morgan Persson. 

Var det väntat att ni skulle få möta Troja?

– Det tycker jag. Kanske att jag hade någon tro någonstans att det eventuellt kunde bli Visby, men så blev det inte. Det kommer bli en jäkla drabbning mot Troja. Jättekul. Synd och tråkigt bara att vi inte kan spela inför publik. 

Vad tycker du talar för Vimmerby?

– Laget. Bredden är vår styrka. Vi har också varit starka i playoff de senaste åren. Jag tycker också att vi har ett spel som är fördelaktigt i slutspelsmatcher. Med tanke på Trojas alltid höga ambitioner, så tror jag också att de kan känna sig stressade. Pressen är helt klart på dem. 

Morgan Persson lyfter även fram reseavståndet som en fördel.

– Till skillnad från om det hade blivit Visby, så känns det såklart mycket bättre att resa till Ljungby. Nu kan vi åka hem till Vimmerby i lugn och ro efter matchen och sova i våra egna sängar. Det betyder mycket. 

Är det väntade matcher överlag i kvartsfinalerna?

– Jo, det tycker jag. Men jag faktiskt inte om det var så jäkla klokt av Boden att välja Mariestad. Jag tror att Mariestad kan vinna där. De har tuggat igång och vunnit både i Play in och i åttondelsfinalen. Mitt tips är också att Nybro får problem med Visby. Jag har sett Visby i ett par matcher nu och de spelar på gränsen. Jag vet inte om Nybros stjärnspelare klarar av det. Sen tror jag att Östersund vinner mot Hudiksvall. De är stora och starka. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!