Pierre känner ingen panik – har tålamod med VSGF

Virserums SGF har bara tagit en trepoängare på de fem första matcherna. Inte den optimala starten för lagets nye spelande tränare Pierre Gustavsson förstås. Men förre VH–profilen försöker se det positiva. "Jag tycker vi borde fått med oss fler segrar då vi har spelat bra", säger han.

Pierre Gustavsson berättar om första tiden som spelande tränare i VSGF.

Pierre Gustavsson berättar om första tiden som spelande tränare i VSGF.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2023-10-26 14:00

Pierre Gustavsson kommer mer och mer in i sin nya roll som spelande tränare för VSGF. Själv ute på isen har han gjort fem poäng på fyra spelade matcher.

– Det är mycket att ta in med den här rollen. Jag har tränarrollen i huvudet samtidigt som jag försöker tänka på mitt spel ute på isen, säger Gustavsson.

Virserum ligger på en femteplats i tabellen och har bara Rydaholm och Eksjö bakom sig i tabellen. Resultaten tycker Pierre inte har speglat matchbilden i de flesta drabbningar.

– Jag tycker det finns en god potential i det här laget och jag tror att det här kan bli väldigt bra på sikt. Jag tycker vi borde fått med oss fler segrar då vi har spelat bra. Spelmässigt ser det fint ut. 

Hur mycket tänker man på tabelläget?

– Det går inte att fokusera för mycket på det. Alla i vårt lag gillar att spela hockey och alla vill vinna. Jag är inte orolig. Det kommer att lossna till slut. Det är så många i laget som besitter en individuell skicklighet och det är flera som ser intressanta ut. 

På söndag är det dags för Virsreums nästa match. Där väntar Diö på hemmais.

– Det är helt klart en spännande match och det är alltid roligt att spela hemma inför våra fans. Jag hoppas det kan gå bra. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!