VH bara vinner och vinner – seger i seriefinalen

Invigning. Pompa och stĂ„t i nya Hatstore Arena. Det struntade Vimmerby Hockey i. De var numret större Ă€n Kalmar i seriefinalen och vann med 5–1. "Vi kĂ€ndes beslutsamma frĂ„n start", sĂ€ger VH-trĂ€naren Staffan Lundh.

Anton Carlsson inledde mÄlskyttet mot Kalmar.

Anton Carlsson inledde mÄlskyttet mot Kalmar.

Foto: Arkiv

Ishockey2021-10-31 19:12

DĂ„ var det Ă€ntligen dags. Den nya fina arenan i Kalmar skulle invigas. Hela dagen var full av aktiviteter med höjdpunkt i seriefinalen i Hockeyettan södra mellan KHC och Vimmerby. Det var tvĂ„ lag i storform. 

Det dröjde bara 1.15 innan gĂ€stande VH hade satt ner foten och lagt sorti pĂ„ feststĂ€mningen. DĂ„ styrde Anton Carlsson in 0–1 via bröstet. Ett par minuter senare var dags igen för nĂ€trassel. Den hĂ€r gĂ„ngen genom backen Hugo Enock. 

– Vi tog tag i taktpinnen direkt. Klart att killarna tyckte det var inspirerande att spela en sĂ„n hĂ€r match och i en sĂ„n fin hall. Samtidigt kĂ€ndes det som att Kalmar startade passivt.

Ett virrigt, till synes nervöst Kalmar hittade inte alls rĂ€tt. Med nĂ„gonting. NĂ€r sĂ„ Tatu Kokkola höll sig framme och gjorde 0–3 med mindre Ă€n kvarten spelad, kĂ€ndes det som att seriefinalen redan var avgjord. 

Det var den förstĂ„s inte.  

Kalmar höjde sig ett snĂ€pp i mittperioden. Fick ocksĂ„ in en reducering genom förre VH-spelaren Victor Crus-Rydberg. Men bara minuten senare kom 1–4, dĂ„ Aku Alho skrinnade loss och frĂ„n nĂ€ra hĂ„ll tryckte pucken i nĂ€t. 

Vimmerby spelade kontrollerat, stabilt och hade en högre nivĂ„ i sitt spel jĂ€mfört med Kalmar. Framför allt imponerade backspelet i nya Hatstore Arena. 

– Hela försvarsagerandet var klockrent.

Skulle dĂ„ KHC lyckas vĂ€nda pĂ„ steken och komma ifatt i den tredje perioden? 

Nej, nej, nej. Inte en chans. Vimmerby styrde och stĂ€llde efter behag och kontrollerade allt. Faktum Ă€r att det var Vimmerby som skapade mest och bĂ€st. Todd Winder avslutade mĂ„lskyttet nĂ€r han iskallt satte 1–5 pĂ„ straff.

VH stod för en ny suverĂ€n insats och toppar serien klart. 

Ni har ett par hÀrliga dagar bakom er med tvÄ vinster mot tvÄ bra lag...

– I kvĂ€ll var det mer hockeygodis frĂ„n oss Ă€n i fredags mot Dalen. DĂ„ var mer en krigarseger. Mot Kalmar var vi spelmĂ€ssigt bĂ€ttre, sĂ€ger en helnöjd Staffan Lundh.  

Hela laget fĂ„r beröm, dĂ€r backarna MĂ„ns KrĂ€mer, Pelle Ström, Helge Holmstrand och Hugo Enock var framtrĂ€dande.   

Kalmar-VH: 1–5

Första perioden: 0–1 (01.15) Anton Carlsson (Niki Koskinen, Hugo Ollila), 0–2 (06.20) Hugo Enock (Philip ElgestĂ„l), 0–3 (14.02 (Tatu Kokkola (Philip ElgestĂ„l, Lucas Jidenius).

Andra perioden: 1–3 (25.28) Victor Crus-Rydberg (Jesper Sellin, Linus Skager), 1–4 (26.32) Aku Alho. 

Tredje perioden: 1–5 (53.20) Todd Winder (straff). 

Skott: 22–23.

Utvisningar: KHC 1x2. VH: 3x2. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!