VH reste sig och vann: "Bröstar upp oss direkt"

3–1 till Vimmerby i premiären borta mot Tranås. Båda lagens tränare var nöjda med insatserna även om Phil Horsky gärna sett att Tranås fått med sig en poäng. Hampus Sylvegård hade all anledning att vara belåten. "Det var starkt av oss att avgöra när matchen stod och vägde på slutet", sa han.

Vimmerby jublar över 3-1 mot Tranås inför de över 100 tillresta supportrarna.

Vimmerby jublar över 3-1 mot Tranås inför de över 100 tillresta supportrarna.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-12-28 23:13

Över 1000 åskådare var på plats i Tranås och de bjöds på en jämn och spännande derbykamp. Första perioden bjöd på mycket kamp och efter så gott som varje avblåsning blev det lite smågruff mellan spelarna som ville markera att de inte viker ned sig i första taget.

– Det var lite grinigt, men på en bra nivå och vi visade att vi klarar den biten också, sa VH-tränaren Hampus Sylvegård.

En bit in i andra perioden spräcktes målnollan och det var Adam Petersson som klev fram och frälste Vimmerby.

– Det var onödigt av oss att släppa till ett sådant läge och ge dem det första målet, sa Tranås tränare Phil Horsky.

undefined
Tranås fick hål på Scott Hector till slut, men Vimmerby avgjorde ändå och vann derbyt med 3-1.

Hans Tranåslag gav sig inte utan jobbade fram en hel del lägen. Det skulle dock krävas slarv av VH i slutet av tredje perioden för att kvitteringen skulle komma. Scott Hector fick därmed släppa en puck förbi sig efter att VH hållit nollan tre matcher i följd.

– Jag tyckte att vi hade läget under kontroll då, men var inte tillräckligt ödmjuka med puck och ställde till det för oss. Det får vi lära oss att göra bättre, sa Sylvegård som ändå fick se sitt lag avgöra.

Christoffer Törngren slog nämligen till med 2–1 i sin comeback i VH. Han fick en passning från Adam Petersson och bröt in från kanten och satte dit pucken distinkt.

– Vi har sett vad "Törna" kan göra på träning och det var kul för honom att få visa vad han kan direkt.

Anton Carlsson punkterade sedan matchen i slutsekunderna med 3–1 i tom bur. Hans första mål för säsongen.

– Det är kanske öppet mål som krävs för att han ska lyckas, sa Sylvegård skämtsamt och fortsatte:

– Jag är väldigt nöjd med hur vi reagerar på kvitteringen. Vi går ut och bröstar upp oss direkt och ser till att avgöra, sa han och berömde Adam Petersson lite extra för sin insats. Dessutom lyfte han fram hela laget som stod upp riktigt bra försvarsmässigt.

– Offensivt har vi bra lägen och där kan jag önska att vi förvaltade dem lite bättre.

Tidigare VH-tränaren Phil Horsky hade egentligen inte så mycket att klaga på heller vad det gäller Tranås insats.

– Det är en jämn match där båda lagen bjuder på bra hockey helt klart. Inramningen med mycket känslor på läktarna var också fin. Vi borde ha fått med oss en poäng, men Vimmerby vinner tack vare sin erfarenhet.

Tranås-VH 1-3

Andra perioden: 0–1 (26.33) Adam Petersson (Filiph Åström, Oskar Lindgren).

Tredje perioden: 1–1 (53.17) Markus Ruuskanen, 1–2 (55.31) Christoffer Törngren (Elias lindgren, Adam Petersson), 1–3 (59.49) Anton Carlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!