Oskarshamns lagkapten: "Känslosamt"

Före torsdagens ishockeymatch i Oskarshamn hedrades minnet av den hemmasupporter som nyligen mördades. Efter en tyst minut släpptes pucken i den SHL-match som Oskarshamn till slut vann med 5–4 efter förlängning. –Det var känslosamt innan matchen, säger Oskarshamns lagkapten Jonas Engström.

Oskarshamns spelare uppställda för en tyst minut i en hyllning till den mördade supportern.

Ishockey2022-09-29 21:45

Knivmordet på supportern Ulf Sandberg har chockat staden Oskarshamn. Före första nedsläpp hedrades Sandbergs minne med en tyst marsch från Stora torget samt med en tyst minut i arenan före första nedsläpp.

– Det är klart att man var i chock, säger Jonas Engström som är inne på sin åttonde säsong i Oskarshamns tröja.

Frölunda började matchen bäst och passade på att testa Oskarshamns målvakt Joe Cannata med en hel del skott. Sett till den matchbilden kom Oskarshamns ledningsmål från Blaine Byrons klubba aningen oväntat. Hemmalaget såg ut att gå till den första pausen i ledning, men med endast sju sekunder kvar av den första perioden kvitterade Filip Johansson för Frölunda.

Fixade pausledning

Anthony Grecos 2–1-mål såg ut att ge Frölunda greppet om matchen. Men två mål inom loppet av 2.02 fixade pausledning för Oskarshamn. Emil Lilleberg Martinsen respektive Blaine Byron grejade de två målen.

Frölunda gav inte upp och med 7.28 kvar av den tredje perioden fick göteborgarna en första lön för sin möda. Tom Nilsson var siste spelare på 3–3-pucken.

Bara 26 sekunder efter Nilssons kvitteringsmål gjorde Joel Lundqvist 4–3 till Frölunda – den 40-årige lagkaptenens första SHL-mål i höst.

– Man hade ju hoppats att det skulle ha varit ett segermål, säger Lundqvist.

Men det blev inte så som Lundqvist hoppades. Med 1.51 kvar av perioden kvitterade förra säsongens målkung i Oskarshamn, Patrik Karlkvist.

– Det är chanser åt båda håll, men jag tycker att vi driver matchen. Tungt att tappa det, säger Joel Lundqvist.

"Betydde mycket"

I förlängningen sköt Oskarshamns Jiri Smejkal i stolpen och ut. Kort senare tilldömdes hemmalaget powerplay, fyra mot tre, och då passade David Quenneville på att göra målet som betydde Oskarshamns tredje raka tvåpoängare på hemmais.

– Svängig match, superskönt att den gick till vår fördel, säger Jonas Engström till TT.

– Fint om vi kunde göra vårt lilla för Ulf. Personligen kände jag att det betydde mycket. Jag såg Per (Ulf Sandbergs bror) i klacken i dag, fortsätter Oskarshamns lagkapten.