Oskarshamn tog derbyrevansch på Växjö

Med en solid defensiv samt en måltjuv i sitt lag kommer man en bra bit. Fråga bara Oskarshamn. –Jag tycker att vi gör en närmast perfekt bortamatch, säger målskytten Patrik Karlkvist efter lagets 2–1-seger i Smålandsderbyt borta mot Växjö.

Oskarshamns David Quenneville jublar efter att ha gjort 2–0-målet i 2–1-segern borta mot Smålandsrivalen Växjö.

Oskarshamns David Quenneville jublar efter att ha gjort 2–0-målet i 2–1-segern borta mot Smålandsrivalen Växjö.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Ishockey2021-11-25 21:15

Inför den här säsongen värvade Oskarshamn Patrik Karlkvist från hockeyallsvenska Modo. Att benämna den värvningen som en succé framstår allt mer som ett understatement. Drygt halvvägs in i matchen visade Karlkvist varför han tillhör toppskiktet i SHL:s skytteliga. Dragskottet kom på instinkt och hittade in i nätet bakom Växjös målvakt Adam Åhman.

TT: Kunde du tänka tanken att du nu skulle vara en av SHL:s bästa målskyttar när du ifjol spelade i hockeyallsvenskan?

– Nej, det trodde jag inte. Jag vet att jag är rätt bra på att göra mål och hitta ytor, men jag kom hit för att ta en plats och få spela mycket, säger Karlkvist efter sitt 13:e SHL-mål i höst.

Tvåmålsledning

I slutet av den andra perioden sköt backen David Quenneville, i powerplay, ett hårt skott som resulterade i att Oskarshamn fick tillbringa aftonens andra periodpaus i tvåmålsledning.

Blott 57 sekunder in i den tredje perioden fick dock majoriteten av de 4 382 åskådarna i arenan jubla med anledning av att Tobias Rieder reducerade för Växjö. Hemmalaget var tillbaka i kampen om aftonens poäng och skapade fler lägen.

– Jag tycker vi är trygga överlag och gör ett bra jobb, säger Oskarshamns back Philip Samuelsson till TT.

Med drygt tre minuter kvar att spela plockade Växjö ut sin målvakt Adam Åhman i en sista ansträngning i sin ambition om att utjämna. Hemmalaget kom nära, men målvakten Joe Cannatas målvaktsspel samt Samuelssons försvarsspel var två av anledningarna till att Oskarshamn lämnade matchen med tre poäng. Segern innebar även revansch efter höstens första derby som Växjö vann.

– Poäng är viktigt oavsett vem man möter, men det är klart att det är lite extra när vi ser våra supportrar som åkt hit, säger Samuelsson.

Fansen hyllade laget

De tillresta Oskarshamnsfansen hyllade sitt lag efter matchen.

– Det var magiskt, sjukt kul att de kom hit, säger Karlkvist.

Regerande mästarlaget Växjö, som efter landslagsuppehållet förlorat tre raka matcher, kunde bara konstatera att Smålandsrivalen Oskarshamn i och med vinsten passerade dem i tabellen.

– Det är sällan man tar tre poäng mot det laget, de är ett topplag. En jätteskön vinst för oss, sammanfattar Philip Samuelsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!