Oskarshamn bröt Djurgårdens hemmatrend

Senaste förlusten i Hovet: Oskarshamn den 10 oktober. Efter nederlaget följde nio raka hemmasegrar för Djurgården. Sedan kom Oskarshamn på nytt besök – och vann med 4–3.

Lance Bouma, höger, avgjorde Oskarshamns bortamöte med Djurgården.

Ishockey2021-01-07 21:55

Oskarshamn nådde 16 förluster i följd innan mardrömssviten bröts med en 6–1-seger hemma mot jumbon Brynäs i tisdags.

Två dagar senare kom nästa seger – och nästa trendbrott efter nio raka förluster på bortais – via 4–3 borta mot Djurgården.

– Scenariot blir ju exakt som när vi vann här förra gången, då ledde vi med 3–1, tappade till 3–3 och avgjorde sent. Det är kanske ”meant to be”, säger Oskarshamns tränare Martin Filander till C More.

Tidigt mål

Max Veronneau satte 1–0 redan efter 20 sekunder, efter att ha rundat backen Marcus Högström enkelt och sedan hittat en hel del nät vid sidan av målvakten Niklas Svedberg.

Efter nio minuter trampade Tyler Kelleher runt i Djurgårdens zon och fick till slut in 2–0 bakom en skymd Svedberg. Johan Dahlström ökade på till 3–0, efter 3.41 av andra perioden, innan Jesper Pettersson reducerade till 1–3.

Tredje perioden blev matchbilden en helt annan – i alla fall inledningsvis.

Efter 21 sekunder satte Djurgårdens Linus Andersson 2–3 och 1.30 senare pricksköt Michael Haga in kvitteringen.

Men med 4.38 kvar av matchen såg nye NHL-meriterade forwarden Lance Bouma till att Oskarshamn till slut knep fullpoängaren, när han blev hjälte med det avgörande målet i sin SHL-debut.

"Jävligt dåliga"

Djurgården, som var uppe i nio raka segrar på hemmaplan efter förlusten mot Oskarshamn den 10 oktober, fortsätter därmed att ha problem med klubben från Småland, och har nu förlorat samtliga möten klubbarna mellan denna säsong.

– Vi var jävligt dåliga i den här matchen och så gjorde vi väl en godkänd sistaperiod. Vi lyckades hitta ett sätt att förlora när vi var i kapp, så det var en svag insats, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson till C More.

– Jag visste att vi hade en utmaning, mentalt behövde vi bryta en barriär men jag tycker inte att vi gör det. Vi fortsätter på samma sätt mot Oskarshamn.

Efter två raka förluster mot Skellefteå var Växjö ute efter revansch – och lyckades på hemmais.

Tabelltrean vann med 2–0.

Fullpoängaren grundlades redan i den första perioden, då Ludvig Nilsson och Richard Gynge satte varsitt mål inom loppet av 1.24.