Örebro vann målfesten – efter matchstraff

Ett matchstraff för Daniel Glad sänkte HV71. Örebro gjorde tre mål i powerplay och vann till slut en riktig målfest med 7–4. –Alldeles för dåligt i första perioden, säger Tommy Samuelsson i C More.

HV71 Daniel Glad får matchstraff och går av isen under torsdagens ishockeymatch i SHL mellan HV71 och Örebro HK i Husqvarna Garden.

Ishockey2022-12-08 21:31

Det var full fart i SHL under torsdagskvällen när en hel omgång avgjordes.

I Jönköping tog HV71 emot Örebro i en händelserik match – och det small till ordentligt.

Hemmalaget tog ledningen ledningen när Mikkel Bødker satte dit 1–0. 22 sekunder senare kom repliken när Jani Lajunen kvitterade och en minut senare tog Örebro ledningen genom Rodrigo Abols.

HV gav sig inte och fick dit 2–2 kort efter. Där och då såg det ut som att den första perioden skulle sluta oavgjort.

Men nej, dramat var inte slut där.

För med drygt en minut kvar av första 20 så stod HV:s Daniel Glad för en rejäl tackling i ryggen på Örebro-nyförvärv Radek Muzik och straffades för ”checking from behind”.

Glads matchstraff blev avgörande då Örebro kunde sätta tre puckar och dryga ut ledningen till 5–2 halvvägs in i den andra perioden.

Tempot sjönk en aning i den tredje perioden och till slut så blev en betryggande seger för Örebro, som vann med 7–4.

– Vårt ingångsvärde i den första perioden är alldeles för dåligt. Vi slutför inte situationerna och de får mycket yta att spela på, säger HV-tränaren Tommy Samuelsson i C More.

Fakta: Torsdagens resultat i SHL

Timrå–Brynäs 2–4

Färjestad–Linköping 3–0

Frölunda–Oskarshamn 6–3

Malmö–Skellefteå 4–5 (efter förlängning)

Luleå–Leksand 1–3

Rögle–Växjö 2–5

HV71–Örebro 4–7