Örebro nollat igen: "Måste höja oss"

Örebro tvingas fira nyår i måltorka. 0-1 borta mot Växjö betyder att laget avslutat 2021 med två förlustmatcher där man kammat noll i offensiven. –Svårt att vinna matcher när man inte gör mål, konstaterar Örebros forward Robin Kovacs.

Oskar Lang sätter dit 1–0. Arkivbild.

Ishockey2021-12-30 21:32

I lagets förra match, hemma mot Brynäs, blev Örebro nollat. Den här gången satte lagets spelare avtryck genom att besöka utvisningsbåset vid inte mindre än tre tillfällen under den första perioden.

– Senast var vi inte alls bra, nu tycker jag att vi kom ut bättre från start. Men vi drog på oss lite för mycket utvisningar, säger Robin Kovacs till TT.

Persson fann krysset

Örebro höll emot under två boxplay, men sedan blev det tredje gången gillt för Växjö. Joel Persson gled in i slottet och sköt direkt på lagkamraten Olle Lycksells passning.

– En riktig pärla i krysset, skönt att sätta dit första slagskottet för säsongen, säger Persson till TT.

Stundtals kändes det som att ett kvitteringsmål hängde i luften, men hemmalagets målvakt Adam Åhman höll sin nolla intakt.

– Vi steppade upp och spelade bättre, men vi måste höja oss några nivåer till, säger Robin Kovacs som med sina elva fullträffar är Örebros ledande målskytt i SHL så här långt.

– Nu har vi inte gjort mål på två matcher, det är inte godkänt.

I ett sista försök att bryta måltorkan tog Örebros tränare Niklas Eriksson ut sin målvakt Jhonas Enroth av banan, men Joel Perssons puck i krysset förblev matchens enda mål.

– Växjö mot Örebro är inte kända som de målgladaste matcherna. Vi spelar ganska likt varandra, säger Persson.

– Skön vinst, en krigarvinst, fortsätter Växjöbacken.

Käkade istid

Faktumet att Växjö denna afton endast förfogade över fyra ordinarie backar innebar att Joel Persson bildligt talat käkade istid.

– Det blev 31,5 minuter. Hellgren (Fredrik, assisterande tränare) sade innan matchen att vi skulle fylla på ordentligt eftersom det kommer bli mycket istid. Då gäller det att spela ännu smartare och använda sina resurser, säger han.

SHL-ishockeyn tar nu paus fram till trettondagen. Växjö tar då emot serieledande Rögle på hemmais medan Örebro gästas av nästjumbon Timrå.

– Vi måste vara noggrannare i allting vi gör. Vi har gjort en bra resa under säsongen där vi blivit bättre och bättre, men jag tycker att vi tappat vår offensiv på slutet, säger Robin Kovacs.