Svensk ishockey med öppet brev till regeringen

Förra säsongen präglades ishockeyn i Sverige av i princip tomma läktare. Nu har ligorna och förbundet gått ihop för att kunna ta in mer publik till den kommande säsongen. "Nu måste Sverige hitta vägar för att vi ska öppna upp samhället mer", skriver man i ett öppet brev.

Så här såg det ut på läktarna för Vimmerby Hockey under stora delar av den förra säsongen.

Så här såg det ut på läktarna för Vimmerby Hockey under stora delar av den förra säsongen.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2021-08-31 15:01

I takt med att vaccineringen tagit rejäl fart i Sverige har nu förhoppningarna om storpublik på läktarna i vinter ökat. Åtminstone hos ishockeyklubbarna.

Under tisdagen gick det svenska ishockeyförbundet tillsammans med SHL, SDHL, hockeyallsvenskan och hockeyettan ut och vädjade till regeringen i ett öppet brev. Man föreslår vaccinpass för att kunna ta in mer publik.

"Men nu måste Sverige hitta vägar för att vi ska öppna upp samhället mer. Många andra länder har sedan länge haft möjligheter med covidbevis, eller covidpass, för arrangörer av evenemang, men inte Sverige. Här vill vi ha förändring. Och det snart.", går det att läsa på förbundets hemsida.

Det öppna brevet har undertecknats av respektive ordförande för de fyra ligorna samt förbundets ordförande.

"Därför vill vi tillsammans med samtliga ligor att regering och myndigheter snarast gör det möjligt att införa covidbevis för att vi ska kunna öppna upp för mycket mer publik i våra arenor. Vi är trygga i att vi som vana evenemangsarrangörer kan hantera mer publik i arenan på ett säkert sätt utifrån ett krav på covidbevis. Men vi lever fortfarande i en pandemi. Vi är inte helt igenom detta än, även om vi alla vill att det ska vara över krävs det att vi fortsätter att hålla i och hålla ut ett tag till."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!