Omark i centrum när Luleå blev vinnare igen

En Linus Omark i poängform bidrog starkt till att rädda Luleå från en mardrömsvecka. Efter två raka SHL-förluster på hemmais reste topplaget till Oskarshamn och vann med 5–2. –Ibland kanske man måste ha en väckarklocka för att få igång det, en bra match av oss, säger Omark.

Linus Omark låg bakom Luleås seger. Arkivbild.

Linus Omark låg bakom Luleås seger. Arkivbild.

Foto: Pär Bäckström/TT

Ishockey2022-03-05 20:32

Luleå utstrålade per omgående en beslutsamhet om att Oskarshamn minsann skulle få sota för lagets senaste motgångar. Linus Omarks ledningsmål, efter 7.50, var ett resultat av vackert ”klapp klapp-spel”. Oskarshamn hade stundtals svårt att hänga med i svängarna och drog på sig utvisningar. Pontus Andreassons 2–0-mål kom under ett av Luleås powerplay.

– Vi har fått en del utskällningar, nu steppade vi upp, säger Linus Omark till TT.

Även efter den första pausen syntes ett beslutsamt Luleå äga skeendena på isen och det dröjde inte länge innan Linus Omark satte sitt andra och lagets tredje mål.

– En riktigt dålig insats senast mot Brynäs där vi gjorde mycket fel. Vi ville göra rätt saker och gav inte Oskarshamn en chans att spela sitt spel, säger Luleås tränare Thomas Berglund.

Oskarshamn kom tillbaka

Ingenting tydde just då på att Oskarshamn skulle ha något att säga till om, men två snabba mål av Johannes Salmonsson respektive Kim Rosdahl vände upp och ned på den tidigare matchbilden. 2–3 på resultattavlan samt några skarpa kvitteringslägen var dock inget som fick Linus Omark att tvivla på om vilket lag som skulle gå segrande ur tillställningen.

– Vi spelade ju bra, vi var aldrig oroliga inom gruppen. Det är så här vi ska spela, helst på bortaplan, säger Luleåforwarden.

Pontus Andreassons andra mål samt tredje poäng i matchen, 52 sekunder in i den tredje perioden, gav laget arbetsro som varade matchen ut.

– Vi gör ett bra byte, psykologiskt viktigt mål, säger Omark som den gången agerade framspelare.

– Det blev en för stor uppförsbacke för oss, säger Oskarshamns tränare Martin Filander vars tidigare så hemmastarka gäng nu förlorat tre hemmamatcher inom loppet av fem dagar.

”Behövde steppa upp”

Två mål, två assist samt fyra utvisningsminuter är fakta som visar att Linus Omark var i händelsernas centrum denna lördagskväll.

– Ibland studsar de in och ibland inte, det är bara att jobba på. Poängen är inte det viktiga, jag gör poäng för att hjälpa laget. I dag behövde jag steppa upp och det gjorde jag, säger han om sitt dagsverke i Oskarshamn.

– En bra bortamatch, i rätt läge också. Vi behövde en vinst, slutspelet är snart här, sammanfattar Linus Omark

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!