Obrutna sviten för Colorado till toppen

Colorados 5–4-seger över Minnesota betydde poäng för 15:e matchen i rad och delad serieledning i NHL-ishockeyn. –Vi har haft en riktigt bra månad och förhoppningsvis fortsätter det likadant, säger målskytten André Burakovsky.

Colorados Gabriel Landeskog under matchen mot Minnesota.

Ishockey2021-04-06 06:11

Även Gabriel Landeskog gjorde mål och hans 5–2-mål blev Colorados sista. Även om Minnesota lyckades göra fler mål, kom de inte ikapp och matchen slutade 5–4.

– Vi försökte slå tillbaka, men lyckades inte, säger Minnesotas Joel Eriksson Ek efter matchen.

Minnesota inledde med att ta ledningen i den första perioden, genom mål av Ryan Hartman, assisterad av Marcus Johansson.

"Gick vägen till sist"

Men gästande Colorado fick i gång målmaskineriet i den andra och innan sista periodvilan var ställningen 4–1 till besökarna.

– Vi fick till en riktig urladdning och gjorde fyra mål på raken. Sedan i tredje vet jag inte om man ska säga att vi slappnade av, men lite spreds kanske känslan att det var just avgjort och därmed släppte vi in dem i matchen igen. Fast det gick vägen till sist, säger Burakovsky till Aftonbladet.

I tredje jämnades siffrorna ut något, bland annat genom mål av Marcus Johansson.

Förlusten är den första på hemmaplan för Minnesota sedan den 30 januari. För Colorado var det 15:e matchen i följd utan förlust och laget toppar den västra divisionen samt är i delad poängledning i hela NHL med Florida på 56 poäng.

Tillbaka med besked

Vegas svenske målvakt Robin Lehner har hittat tillbaka till storformen efter långt skadeuppehåll. Han var en av matchens stjärnor när St Louis besegrades med 6–1. Lehner räddade 31 av 32 skott och räddade laget i början av matchen.

– Vi var inte bra de första tio minuterna och då gjorde Robin några viktiga räddningar, säger tränaren Peter De Boer på presskonferensen.

Lehner var borta en dryg månad på grund av hjärnskakning, i februari-mars.

– Vi behövde få tillbaka Robin i bra form och han jobbade extremt hårt under träningarna. Det är kul att han är tillbaka. Jag tycker att han ser lika bra ut som han någonsin gjort, säger DeBoer.