Obesegrat Virserum har förstärkningar på ingång

15 matcher. 15 vinster. Virserum SGF tar avstamp till Alltrean som suveräna seriesegrare - och i veckan hoppas klubben kunna presentera förstärkningar till truppen inför fortsättningen.

Christoffer Velaner gjorde två mål mot Åseda.

Christoffer Velaner gjorde två mål mot Åseda.

Foto: Charlotte Madestam

Ishockey2018-11-25 19:41

Åseda blev det sista hindret i jakten på att stå med noll i kolumnen över förlusten i grundserien. Och det gick vägen för Virserum, som vann med 4-0.

– Moroten här var att behålla förlustnollan intakt, och det gjorde vi. Vi har bara släppt in 21 mål i serien och gjort 129 framåt. Det är riktigt bra, säger VSGF-tränaren Fredrik Pettersson.

– Annars var det en tajt match. Åseda bjöd upp bra, och var lite bättre än oss i andra perioden. Men vi var bättre i den tredje och har tålamod, och vann rättvist, säger han vidare.

Han ville plussa för målvakten Felx Carlberg, backarna Olle Engqvist och Anton Adolfsén samt anfallarna Anton Proos och Jesper Jansson. Målen gjordes av Christoffer Velander två, Simon Dahl och Joel Stridell.

Den 9 december drar alltrean i gång. Där de fyra första lagen går direkt till division två-kval.

– Vårt mål är att vara topp fyra. Jag tycker att vi är bättre som lag i år, säger Fredrik Pettersson.

Till veckan får man reda på motståndet i alltrean, och man väntar också på besed från eventuella nyförvärv. Pettersson bekräftar att Robin Ekström och Emil Ågren är fortsatt aktuella, liksom några andra spelare.

– Vi kommer få besked nu i veckan, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om