Nytt poängtapp för VH efter målkalas

Vimmerby Hockeys negativa trend fortsätter. Efter förluster mot Dalen och Borås spelade de under onsdagen oavgjort mot Mörrum, som sedan vann efter förlängning. Matchen slutade 6-5.

Vimmerby Hockeys Linus Ljung i duell med Mörrums Adam Ingvarsson.

Ishockey2020-02-05 21:16

Vimmerby Hockey åkte till Mörrum med två förluster i ryggen och en seger kändes nödvändig. Både för självförtroendet och för att ha ett fortsatt stort försprång i toppen.

Till en början verkade det också vara ett revanschsuget, taggat VH som stod på isen. De inledde matchen bra och det mesta fungerade. Oskar Carlsson trampade runt några spelare och sköt in 1-0 tidigt. Sedan utökade Pierre Gustavsson till 2-0 efter ett långt Vimmerbyanfall.

Men därefter tog det stopp. Mörrum höjde sig, tog över matchen och kunde slutligen också vända på den. Marcus Paulsson gjorde 1-2 med ett hårt slagskott från nära håll. Dave Lindarv kvitterade till 2-2 när Vimmerbys Linus Ljung var utvisad. Kort senare blev även Wilmer Lindblad utvisad, och då passade Adam Ingvarsson på att fullborda vändningen till 3-2. Bara 13 sekunder innan pausvila.

Den händelserika och målglada första perioden var ingen tillfällighet, utan matchen fortlöpte på samma sätt. Vimmerby kvitterade genom Kristoff Kontos i andra perioden, bara för att se hemmalagets Andreas Maier ge Mörrum ledningen på nytt kort senare. Oliver Kempainen kvitterade på nytt, till 4-4, och det resultatet stod sig till andra pausen.

Inte heller sista perioden saknade underhållning. Efter en boxplaykontring blev Nils Rygaard fälld mitt framför mål och domarna dömde straff för Vimmerby. Kristoff Kontos, kanske hetaste bortaspelare för dagen, fick chansen att ta straffen. Han skrinnade fram och la elegant in pucken i mål bakom hemmakeepern Tim Hultstrand. VH hade ledningen igen och såg ut att gå mot en seger.

Men det dröjde bara någon minut innan Mörrumstjärnan Marcus Paulsson satte dit 5-5 i powerplay.

Den avslutande kvarten blev en riktig nagelbitare. Båda lagen hade riktigt bra lägen att ta ledningen och avgöra, men stolpar, ribbor och benskydd var i vägen. Kanske var det Mörrum som hade flest lägen, med tanke på alla utvisningar VH drog på sig.

Med bara en minut kvar av matchen blev Roman Semjonovs utvisad och det gav Mörrum ett lysande läge att avgöra i slutsekunderna. Det gjorde de inte, utan matchen gick vidare till förlängning.

Där behövde Mörrum, fortfarande med en man mer, bara 39 sekunder innan de satte dit avgörande målet, 6-5. Därmed fick hemmalaget från Blekinge med sig bonuspoängen från detta målkalas till match.

Detta var VH:s tredje raka poängtapp, och de har bara en poäng på de senaste tre matcherna. Kalmar, som vann mot Tyringe, tar ytterligare ett kliv närmare Vimmerby i tabelltoppen.

Matchfakta

Mörrum GoIS-Vimmerby Hockey 6-5 e.f.

Första perioden: 0-1 (01:39) Oskar Carlsson (Edwin Johansson), 0-2 (07:46) Pierre Gustavsson (Wilmer Lindblad, Eddie Levin), 1-2 (10:50) Marcus Paulsson (Hampus Melén, Ahlbin Hernod), 2-2 (18:22) Dave Lindarv (Tom Mäkitalo, Andreas Silverberg), 3-2 (19:47) Adam Ingvarsson (Dennis Finn-Olsson, Hampus Melén)

Andra perioden: 3-3 (23:09) Kristoff Kontos, 4-3 (26:25) Andreas Maier (Dennis Finn-Olsson, Ahlbin Hernod), 4-4 (28:30) Oliver Kempainen (Jakob Karlsson, Anton Carlsson)

Tredje perioden: 4-5 (43:14) Kristoff Kontos, 5-5 (44:27) Marcus Paulsson (Adam Ingvarsson, Dennis Finn-Olsson)

Förlängning: 6-5 (60:39) Dave Lindarv (Marcus Paulsson, Alexander Molldén)

Skotten: 30-35