Nylanders poängsvit fortsätter

William Nylanders Toronto håller sig kvar bland topplagen i NHL, trots flera uppskjutna matcher. I natt vann laget i Kanadaderbyt mot Edmonton med 4–2, efter ett par framspelningar av Nylander, som fortsätter sin poängsvit.

Torontos Travis Dermott (23) firar med William Nylander (88). Arkivbild.

Ishockey2022-01-06 07:13

Toronto har den senaste månaden fått se hälften av sina planerade matcher uppskjutna på grund av covid-19 – men av de sju som laget har spelat har man vunnit fem, varav de fyra senaste.

William Nylander har gjort poäng i samtliga av den senaste månadens matcher och poängsviten fortsatte även i natt, då 25-åringen passade fram till Torontos två första mål mot Edmonton. Båda kom i den första perioden och innebar 1–0 samt kvittering 2–2.

Avgjorde i slutperioden

Efter en mållös mittenperiod kunde hemmalaget Toronto till slut sätta 3–2 i den sista perioden, och i slutminuten punkterades matchen med ytterligare ett Torontomål i bortalagets tomma målbur. Edmonton spelade för övrigt utan sin storstjärna Connor McDavid på grund av NHL:s covidregler.

Nylander har nu samlat ihop 35 poäng, varav 15 mål och 20 assist.

Segern var den 22:a för Toronto den här säsongen. Det placerar Toronto jämte topplagen Vegas, Tampa Bay, Florida och New York Rangers, som har lika många segrar. Toronto har dock endast spelat 32 matcher hittills, vilket är färre än de övriga, som har spelat 33–36 matcher. Flest segrar, 23, har än så länge Carolina.

Pettersson isoleras

För Elias Pettersson och hans Vancouver blev det ingen match natten till torsdag på grund av smittspridning av covid-19 i laget. På onsdagen meddelade klubben att den svenske stjärnan var den senaste i raden att läggas till på ligans så kallade covidprotokoll, vilket innebär att han måste isoleras.

Sedan tidigare har lagkamraterna Brock Boeser, Phillip Di Giuseppe, Justin Dowling och Jason Dickinson testat positivt för viruset.

Tränaren Bruce Boudreau har bekräftat att spelarna smittades efter matchen mot Seattle (5–2) i söndags.