Nylander passade när Toronto förlängningsvann

Torontos William Nylander var i högsta grad delaktig när Toronto fick in ett avgörande mål i förlängningen mot Tampa Bay och vann med 4–3 på bortaplan.

Torontos center John Tavares och svenske forward William Nylander firar det avgörande målet, i förlängningen, i matchen mot Tampa Bay och målvakten Jonas Johansson.

Torontos center John Tavares och svenske forward William Nylander firar det avgörande målet, i förlängningen, i matchen mot Tampa Bay och målvakten Jonas Johansson.

Foto: Chris O'Meara/AP/TT

Ishockey2023-10-22 05:22

Det var Torontos center John Tavares som noterades för segermålet i protokollet och William Nylander (och John Klingberg) för passningen.

Men på reprisbilderna ser det ut som att Nylanders listiga passning med sikte på Tavares blad framför kassen kan vara ett självmål av Tampa Bay-backen Michail Sergatjov.

Sergatjov försöker stoppa Nylanders passning men stöter i stället, möjligen med en liten, liten touch på vägen av Tavares, in den i målet bakom Tampa Bays svenske målvakt Jonas Johansson.

Johansson storspelade, trots förlusten, mellan stolparna och räddade 48 skott.

– Jag tycker att han borde ha fått alla de tre platserna som finns för matchens tre främsta, säger Tampa Bays coach Jon Cooper efter matchen.

Det låter säkert bra i Johanssons öron eftersom han har hoppat in för den långtidsskadade kollegan Andrej Vasilevskij.

William Nylander inledde målskyttet genom att ge Toronto ledningen, assisterad av John Tavares. Men Tampa Bay, med bland andra Victor Hedman som hade mest istid av samtliga spelare i matchen, vände matchen. Det var först i slutet av den tredje perioden som Toronto kom i kapp igen och bäddade för förlängningsavgörandet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om