Nylander: "Måste hålla oss borta från utvisningsbåset"

Ni vet hur det kan låta: "Man vinner inga matcher i utvisningsbåset". Just det. Huddinge drog på sig åtta (!) tvåminutare mot Vimmerby. "Det måste vi justera", säger tränaren Peter Nylander.

Peter Nylander fick se sitt lag Huddinge förlora borta mot Vimmerby.

Peter Nylander fick se sitt lag Huddinge förlora borta mot Vimmerby.

Foto: Arkiv

Ishockey2021-02-10 21:57

Huddinge var ett av de mest favorittippade lagen inför Allettan. Efter en stark start har de tappat tempot betänkligt. Mot VH kom den femte raka förlusten. Och kanske det mest anmärkningsvärda var att laget så ofta hamnade i utvisningsbåset. 

Nu straffade det sig förvisso inte i baklängesmål, då Vimmerbys oförmåga i powerplay den här aftonen var minst sagt svag. Å andra sidan blev det förstås svårt för ett Huddinge i obalans att skapa några farligheter framåt. 

Är du besviken på dina egna spelare eller domarinsatsen?

– Det är svårt att bedöma för mig från båset. Det är olika situationer, men vi måste hålla oss borta från utvisningsbåset för att vinna matcher. Det går inte att dra på oss så många utvisningar mot ett skridskostarkt Vimmerby. Det var olyckligt, menar Peter Nylander, som också vill se sitt lag göra färre misstag framöver. 

Nu jagar laget ett trendbrott. Närmast väntar en viktig match hemma mot Visby för Huddinge, som halkat ner till sjunde plats i tabellen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!