Nylander målskytt i Torontoseger

William Nylander gjorde matchens första mål när hans Toronto besegrade Columbus i NHL-ishockeyn.

Toronto besegrade Columbus med 5–4.

Ishockey2021-12-08 04:14

Toronto tog greppet i första perioden, och kunde gå till pausvila med 3–0. Förutom William Nylanders powerplaymål stod målhungrige Auston Matthews och Nick Ritchie för varsitt mål.

I andra perioden spräckte förvisso Columbus nollan via Oliver Bjorkstrand, men Toronto vann även den perioden och hade vid periodvilan en betryggande 5–1-ledning, sedan John Tavares och Auston Matthews satt varsitt mål. Nylander noterades för en assist till Tavares mål.

Jämnades till

Tre Columbus-mål i sista perioden gjorde att siffrorna jämnades till en hel del, men sista reduceringsmålet kom bokstavligen i sista sekund, så slutsiffrorna 5–4 antydde mer spänning än vad verkligheten bjöd på.

William Nylander har varit poänghungrig under säsongen, med elva mål och femton assist. Av de senaste sju matcherna har han fått med sig poäng i sex.

För Torontos del saknas fortfarande Mitchell Marner, som blir borta tre–fyra veckor till följd av en axelskada, sedan han smällde ihop med lagkamraten Jake Muzzin under träning i fredags.

– Han är en lagledare, oavsett om det är offensivt eller defensivt är han en viktig pusselbit. Vi får kämpa extra hårt med det, sade William Nylander om avbräcket inför matchen.

Minnesota vann

Minnesotas svenskar höll sig framme när laget gästade Edmonton. Joel Eriksson Ek plockade upp pucken vid sargen i en powerplaysituation i första perioden, och lyckades krångla in pucken bakom Mikko Koskinen i Edmontonmålet.

Några minuter senare var den 24-årige centern inblandad i förarbetet kring ett anfall som innebar 2–0. Assisten han belönades med innebär att han för andra gången i sin NHL-karriär stått för dubbla poäng i två matcher i rad, då han även stod för två assist i straffsegern mot Toronto i helgen.

Jonas Brodin fick med sig två assists, en av dem när han tjusigt spelade fram till Victor Rask, som gjorde sitt fjärde mål för säsongen.

Minnesota vann med 4–1, lagets sjunde seger i rad.

I New York bröt Islanders, på hemmaplan, sin 12 matcher långa förlustsvit.

Svenske Filip Gustavsson i Ottawa-målet stod för 22 räddningar – men fick ändå se laget förlora med 3–5 mot New York-laget som haft en tuff månad.

Backen Sebastian Aho var lycklig över trendbrottet.

– Det känns förstås otroligt skönt. Lättnaden är verkligen stor i omklädningsrummet efteråt. Allting blir roligare när man vinner, säger svensken till Aftonbladet.