Nygren målskytt i Färjestads kross: "Skönt"

Färjestads fina säsongsinledning i SHL fortsatte under lördagskvällen. Hemma mot Leksand blev det 5–0 – lagets femte seger på de sex inledande matcherna. Dessutom gjorde Magnus Nygren sitt första mål för säsongen.

Jubel för Magnus Nygren och Färjestad efter 5–0 mot Leksand.

Ishockey2023-09-30 20:20

FBK behövde inte vänta länge för ett ledningsmål. Redan i den femte minuten spräckte Marcus Westfält nollan. Fem minuter senare utökade Victor Ejdsell ledningen.

Därefter blev det bara bättre i Karlstad. Hemvändaren och publikfavoriten Magnus Nygren slog till med sitt första mål sedan återkomsten när han satte 3–0.

– Det var gamla känslor som kom igen. Skönt att få göra mål. Men jag är inte så jättenöjd faktiskt, vi krånglar till det och stöttar inte varandra tillräckligt, sade Nygren efter den perioden i TV4 Play.

Nygren spenderade de sex senaste senaste säsongerna i Davos och att han skulle vända hemåt blev klart dagen före julafton i fjol.

Färjestad fick jubla ytterligare två gånger och vann till slut med 5–0.

Och inte nog med den blytunga förlusten. Leksands Anton Lindholm fick matchstraff efter en huvudtackling på FBK:s Henrik Björklund i början av den tredje perioden.

På andra håll besegrade Skellefteå HV71 med 3–1 och Örebro slog Oskarshamn med med 3–2.