Nyförvärven levererade direkt – VH vann

Vimmerby Hockey tog en meriterande seger i första träningsmatchen. Borta mot allsvenska Kristianstad blev det vinst med 4–3 efter förlängning. "Alltid kul att börja med en vinst", sa VH-tränaren Staffan Lundh.

Lucas Jidenius stod både för mål och assist i sin debut för VH.

Lucas Jidenius stod både för mål och assist i sin debut för VH.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-08-18 20:45

Det gick inte att ha så stora förväntningar på förhand i den här typen av match, men i efter hand kan man konstatera att det faktiskt såg rätt bra ut sett till förutsättningarna. Mötet var extra intressant med tanke på att Kristianstad precis höll sig kvar i Hockeyallsvenskan förra säsongen och VH var ytterst nära att kunna ta sig upp dit.

VH öppnade målskyttet då William Dageryd presenterade sig med ett välriktat backskott fram till 1–0. Hemmalaget kvitterade ganska omgånde.

Matchens behållning kom i upptakten av andra perioden i form av 2–1 för VH. Hugo Ollila, Niki Koskinen och Anton Carlsson bjöd på ett riktigt klappklappspel där Koskinen avslutade i ett princip öppet mål.

– Det var ett riktigt mönsteranfall. Extrakul att se eftersom vi har tränat lite på att slå den typen av pass följt av direktskott. Det satt fint, sa Staffan Lundh.

En snabb kvittering av Linus Pettersson innebar att det var 2–2 inför slutakten. Där föll ett tidigt VH-mål igen. Den gången var det Tatu Kokkola som hittade fram med en smart passning diagonalt till Lukas Jidenius som nöp till direkt. 

VH såg sedan ut att ha kontroll på läget när Pierre Gustavsson blev utvisad. Sekunderna innan han avtjänat sitt straff kvitterade Kristianstad till 3–3.

Tungt för VH i det läget, men de reste sig snabbt och avgjorde omgående i sudden death spel tre mot tre. Där bjöd Lukas Jidenius tillbaka åt Tatu Kokkola som avgjorde matchen.

– Det går inte att dra för stora växlar av den här insatsen, men jag tyckte det såg bra ut. Vi göra många saker rätt. Sedan är det alltid positivt att flera av nyförvärven får göra mål direkt och vara med och bidra. En vinst är också en bra vitamininjektion för laget, sa Staffan Lundh.

Var det några spelare som stack ut?

– Jag tycker att laget gjorde det bra som helhet. Det var extra kul att se att våra fisnak nyförvärv smälte in så bra i laget direkt.

VH får ladda vidare mot nya matcher nästa vecka. Då väntar Tranås på hemmais samt Borlänge borta.

– Det är sju veckor kvar till seriepremiären så det finns mycket tid att jobba på. 

Målen:

0–1 (4) William Dageryd, 1–1 (8) Linus Pettersson, 1–2 (25) Niki Koskinen, 2–2 (26) Linus Pettersson, 2–3 (43) Lukas Jidenius, 3–3 (55) Gustaf Olhaver, 3–4 (61) Tatu Kokkola.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!