Ny tuppfäktning väntar: "Båda står upp för klubbmärket"

Det var tätt, tufft och tight. Mycket talar för att avgörandet över en eller två matcher i Vimmerby får samma prägel. "Vi är redo, sen får vi se om det räcker för att vinna", säger Trojatränaren Roger Forsberg.

Redo. Troja och tränare Roger Forsberg ser fram mot returmötet mot Vimmerby Hockey.

Redo. Troja och tränare Roger Forsberg ser fram mot returmötet mot Vimmerby Hockey.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-04-09 08:00

Slutspelstider mellan två bra lag. Det väcker självklart starka känslor. 

På fredag är det dags för retur: Vimmerby vs Troja. Då kan vi räkna med en ny hård batalj, med stort energipåslag, adrenalin sprutande ur öronen på spelarna och en hel del tugg mellan lagen. 

Så var det i Ljungby i tisdags. 

– Det hör till att det "käftas" en del i såna här viktiga matcher. Det är tuppfäktning där båda lagen står upp för klubbmärket. Det är heta känslor, men jag tycker verkligen inte att det var något fulspel från något av lagen, menar Roger Forsberg. 

Han fick till sin stora glädje till slut se sitt Troja gå segrande ur den första kvartsfinalkampen. 

– Det var en bra playoffmatch, tät och hård och lika jämn som vi förväntat oss på förhand. Jag är glad att vi lyckades vinna. 

Vad var den avgörande punkten till att ni vann (3–1)?

– Det är svårt att säga, men den enkla sanningen är att vi fick ett läge i slutet där vi vände på spelet och där Victor (Romfors) fick till ett bra avslut. Om man gräver ner sig lite kan man säga att vi fick betalt retroaktivt för vårt tryck i den andra perioden. Det är jättesmå marginaler som gör att vi vinner. 

Vad har du för känsla inför fredagsmatchen?

– Den är bra. Som det ser ut nu har vi alla spelare tillgängliga. Vi känns ganska lugna och tillfreds och har en bra energi i laget. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!