Ny seger för VH och Horsky: "Då blir vi svårslagna"

Vimmerby Hockey har rest sig. Efter tre raka förluster i Allettan har man nu vänt det till tre raka segrar. Nyckeln till framgång? "En hög lägstanivå", säger tränaren Phil Horsky efter 4–2-segern borta mot Troja/Ljungby.

Phil Horsky var nöjd med vad hans lag presterade i segern mot Troja/Ljungby.

Phil Horsky var nöjd med vad hans lag presterade i segern mot Troja/Ljungby.

Foto: Arkivbild

Ishockey2021-02-03 22:22

Att Vimmerby Hockey haft svårt att göra mål i Allettan tillhör det förflutna. När man i söndags vann med 4–1 hemma mot Mörrum var det första gången man gjorde fler än två mål i en och samma match i Allettan dittills. På onsdagen blev det lika många mål framåt mot formsvaga Troja/Ljungby – och lika många poäng in på kontot. Nu ligger laget trea i den haltande tabellen. 

– Om vi spelar så här bra och stabilt i alla matcher så blir vi svårslagna, säger Phil Horsky kort efter att slutsignalen i Ljungby Arena ljudit på onsdagkvällen. 

Att det var två lag med olika riktningar på formkurvan som möttes syntes tydligt, framför allt i de två första perioderna. En energi- och fartfylld VH-offensiv skapade stora problem för ett stundtals virrigt Troja-försvar.

Två kanadensare klev fram och gav också sitt VH en rättvis 2–0-ledning efter knappt åtta minuter. Först prickade Josh Brittain in ettan och sedan vallade Todd Winder in tvåan via hemmamålvakten. Däremellan hann den förstnämnde med att missa en straff som han själv såg till att skaffa. 

– Vi gjorde exakt det vi sa att vi skulle göra och följde vår "game plan" riktigt bra, säger Horsky, som ändå fick se Oscar Öhman reducera för Troja precis i slutsekunderna av den första perioden. 

Vad hade ni för matchplan?

– Vi visste att Troja hade ett dåligt självförtroende och därför så skulle vi trycka på och våga ta för oss. Vi stoppade deras anfall genom mittzon och tog också kampen. 

När Mathias Wigley stötte in 1–3 för VH efter 32.02 i den andra såg det ut som att VH skulle dra ifrån. Återigen fick Troja reducera mot slutet, vilket inte var helt rättvist sett till matchbilden. Och även om det inte blev några fler hemmamål i matchen så brändes det ett par gånger i den tredje perioden framför Gustav Bågenvik, som fick chansen i VH-målet. 

– Den andra perioden är kanske vår bästa period på säsongen. Det är synd att de får reducera och vi visste att det skulle bli ett tryck mot oss i den tredje perioden. Men jag tycker att vi även där visar desperation och grinighet, menar Horsky. 

Han kunde andas ut när Anton Carlsson satte punkt för tillställningen med det avgörande målet i tom bur (2–4):

– Väldigt kul att vinna, speciellt på det här sättet. Alla spelare gör det bra och vi har en hög lägstanivå, vilket behövs om man ska vinna matcher i Allettan.

Troja–VH 2–4

Första perioden: 0–1 (4.03) Josh Brittain (Philip Rondahl, Johan Schreiber), 0–2 (7.23) Todd Winder (Pelle Ström, Christian Lindberg), 1–2 (19.54) Oscar Öhman (Tim Bothén, William Romfors).

Andra perioden: 1–3 (32.02) Mattias Wigley (Jakob Karlsson, Jonas Nyman), spel 5/4, 2–3 (35.28) Alexander Bjurström (William Romfors, Oscar Öhman), spel 5/4. 

Tredje perioden: 2–4 (59.27) Anton Carlsson (Jonas Nyman, Oskar Carlsson). 

Skotten: 35–19 (7–9, 14–7, 14–5). 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!