Ny seger för Brynäs – matchstraff för Larsson

Tillbaka i laget men snabbt utanför igen. Johan Larssons säsongspremiär varade bara i drygt sju minuter. –Lite otur, säger Anton Rödin om matchstraffet i Brynäs 5–4-seger mot Västervik

Johan Larsson. Arkivbild.

Ishockey2023-10-07 20:30

Johan Larsson fick en kort säsongspremiär med Brynäs.

Stjärnan, som skadade sig i genrepet mot Djurgården och missade klubbens tre första matcher, fick lämna isen redan 7.47 minuter.

Orsaken?

Huvudtacklingen på Elias Sjöström.

31-åringen satte sig i utvisningsbåset med tron om att det bara handlade om en tvåminutare men domarnas videogranskning gav ett strängare straff: matchstraff och fem minuter numerärt överläge för gästerna.

"Inte riktigt meningen"

– I början tyckte jag att det inte såg så farligt ut men de (domarna) har tillgång till bilder, så de har bättre koll än en annan, säger Anton Rödin till TV4 Play.

– Tar tacklingen i huvudet så känns det som att det inte riktigt är meningen. Lite otur.

Brynäs påverkades dock inte av situationen där och då. Laget hanterade de kommande fem minuterna på allra bästa sätt och satte sedan 1–0 och innan första perioden var över utökades ledningen till 2–0.

Rödin, i sin 400:e Brynäs-match, var så klart inblandad i båda målen; assist till Johannes Kinnvalls ledningsmål och satte sedan själv 2–0.

– Jag vet inte hur den gick in. Jag försökte, ramlade men den gick in ändå, säger Rödin, som innan nedsläpp firandes för sitt jubileum.

– Det är fint så klart. Jag uppskattar det väldigt mycket.

Västervik kom i kapp

32-åringen gjorde ytterligare ett mål i det hockeyallsvenska mötet i Gävle som blev mer rafflande än vad inledningen gav sken av.

Västervik hämtade upp 1–3 till 3–3 och fick till en förlängning efter Anton Svenssons kvittering till 4–4 med 6.15 minuter kvar att spela av tredje perioden.

Till slut var det ändå Brynäs som tog segern, efter Jack Kopackas avgörande.