Ny konflikt – efter önskemål om digitalt möte

Ett flertal klubbar har begärt att få hålla lördagens extrainsatta mötet i Hockeyettan digitalt på grund av rådande läget med pandemin. Då kommer hockeyettans styrelse med ett motbud: Att flytta mötet.

Hockeyettans extrainsatta årsmöte har skapat nya heta diskussioner.

Hockeyettans extrainsatta årsmöte har skapat nya heta diskussioner.

Foto: Montage

Ishockey2022-01-19 11:16

Under tisdagen blossade frågan om årsmötet upp igen. Ett antal klubbar har begärt att det extrainsatta mötet, mötet där det ska beslutas om en ny ordförande ska väljas in i ligaföreningen Hockeyettan, ska hållas digitalt. Under tisdagen fick de svar från Hockeyettans styrelse som då föreslår att mötet ska flyttas.

Sporten har sökt Hockeyettans ordförande Ronnie Glysing, utan framgång. Anders Karlsson Zolland från Kalix sitter med i Hockeyettans styrelse.

– Vi vill helst ha ett fysiskt möte, för vi vill att det här ska gå rätt till. Det är en utmaning att få det rätt om det inte är ett fysiskt möte. Styrelsen erbjöd att flytta fram mötet tills läget med smittan har lugnat sig, säger Karlsson Zolland och fortsätter:

– Man kan ju vrida det här till att Hockeyettan försöker förhala det här, det är ingen som vill det. Styrelsen vill att det ska gå rätt till.

Svaret:

– Vi vill inte vänta längre. Utan nu vill ha det här klart nu, säger Kallinge-Ronnebys ordförande Conny Berg till Sydöstran.

undefined
Anders Karlsson sitter i Hockeyettans styrelse.

Tommy Wahlund är ordförande i Östersunds IK och har jobbat för att få till det här extrainsatta mötet. Han vill ha det digitalt.

– Det är ju inte bara att vi ska samlas där. De flesta av oss, som inte bor innanför tullarna, behöver åka flyg eller tåg och träffa en massa folk på vägen. Jag är hård förespråkare för en variant där de som har möjlighet att vara där kan vara där och att andra kan vara med via länk.

Han köper inte argumentet att det inte är säkert att hålla mötet digitalt.

– Men herregud, det hålls ju stora kongresser. Partier håller möten digitalt, regeringen gör det. Vi är hockeyettan. Möten av betydligt större dignitet har klarats av digitalt. Jag tror att Europaparlamentet har klarat av att ha digitala möten, säger Tommy Wahlund.

Kommer du åka dit på lördag för ett fysiskt möte?

– Det återstår att se. Först och främst om man är frisk. Jag har fyra barn hemma också, så risken är ju överhängande att det inte är så om man ser på övriga samhället.

Anders Karlsson Zolland från Hockeyettans styrelse återkommer senare för att komplettera med ytterligare information kring det här ärendet.

– Vi försöker hitta ett annat säkert alternativ, säger han.

Än så länge gäller att mötet hålls på lördag och att det krävs fysisk närvaro.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!