Ny förlust för krisande HV: "Fall framåt"

Krisen fortsätter för underpresterande HV71 i SHL. Sjunde förlusten på de åtta senaste matcherna kom hemma mot Leksand. Skyttekungen Peter Cehlarik sänkte smålänningarna i 4–2-segern. –Jag är nöjd med vår insats, det var ett fall framåt, sade hårt prövade HV-tränaren Nicklas Rahm.

HV:s Simon Önerud deppar efter en ny förlust.

Ishockey2021-01-04 21:40

HV71, topptippat inför säsongen, hade 2–2 med knappt fem minuter kvar av matchen.

Men SHL:s skyttekung Peter Cehlarik pricksköt 3–2 i numerärt överläge – hans 17:e mål för säsongen – efter 15.30 och sedan satte Carter Ashton 4–2 i tom bur med 32 sekunder kvar.

Det börjar brännas under fötterna för Rahm nu, 2017 års guldvinnare ligger på tolfte plats och bara bättre målskillnad än Linköping håller laget från kvalplats.

Rahm tog ju över laget inför säsongen från Stephan Lundh, som kallats in som assisterande tränare sedan några veckor tillbaka. Han saknades dock i måndagens match.

"Besvikna över resultatet"

Rahm menade dock i intervjun med C More efteråt att insatsen mot Leksand var ett fall framåt.

– Vi är så klart besvikna över resultatet, men jag är nöjd över arbetsinsatsen. Vi behöver få i gång målskyttet och hitta heta lägen, sade han.

Viss hjälp är dock på väg. HV71 saknade nio spelare och fem av dem, som varit på junior-VM, landade i Sverige på måndagen.

Rutinerade målvakten Markus Svensson, 36, togs in på korttidskontrakt för att ersätta Hugo Alnefelt under junior-VM och fick göra sin första match.

Han fick mycket att stå i. Leksand vann skotten med 17–6 i första perioden och Svensson fick släppa en puck förbi sig från Fredrik Forsberg.

Revansch för Växjö

Då hade HV71 dessförinnan fått den perfekta starten när Johannes Kinnvall sköt ledningsmålet i numerärt överläge efter 7.52. Leksandskvitteringen kom knappt två minuter senare och i mittperioden gjorde Otto Paajanen 2–1 i numerärt överläge.

Filip Sandberg kvitterade i numerärt överläge i tredje innan Leksand avgjorde och tog tredje raka segern.

Djurgården bröt Växjös elva matcher långa segersvit på hemmaplan i lördags med seger i förlängning. På måndagen möttes lagen på nytt i Växjö och nu gick det bättre för hemmalaget.

Det blev seger med 2–1, men precis som senast gick matchen till förlängning. Ilari Melart avgjorde för hemmalaget efter 58 sekunder.

Djurgården kom till spel utan stjärnskottet William Eklund som blir borta i tre-fyra veckor efter en blindtarmsoperation. Eklund drabbades ju också av covid-19 i slutet av november och missade junior-VM.