Ny dubbelpoäng för Karlsson – tangerade rekord

För andra matchen i rad stod Erik Karlsson för två assist, när hans San Jose besegrade Winnipeg i NHL-ishockeyn. Det gjorde att han tangerade sitt poängrekord för en säsong – 82. –Trist att vi inte har något att spela för, säger han.

Erik Karlsson fortsätter att leverera poäng. Arkivbild.

Erik Karlsson fortsätter att leverera poäng. Arkivbild.

Foto: Josie Lepe/AP/TT

Ishockey2023-03-07 05:42

Karlsson, som är överlägsen poängkung i klubben och tredje främsta framspelaren i ligan, spelade först fram till Tomas Hertl via motståndarklubba med tio sekunder kvar av ordinarie matchtid, vilket innebar kvittering till 2–2.

I förlängningen plockade Karlsson upp en retur från egna målvakten och spelade fram till Logan Couture som obehindrat skrinnade in i offensiv zon där han satte det avgörande 3–2-målet.

Karlsson har nu redan tangerat sitt personliga poängrekord för en säsong med 82 poäng (19 mål, 63 assist). Och San Joses nummer 65 kan i säsongens 65:e match, mot Colorado, förbättra rekordet.

– Då får jag väl se till att försöka göra det då. Det vore ju lämpligt mot Avalanche, säger han till Aftonbladet.

Kan inte nå slutspel

32-åringen stod för två assist även i helgens match mot Washington.

Även lagkamraten Oskar Lindblom noterades för en assist i segern över Winnipeg.

San Jose ligger näst sist i Western Conference och har ingen chans att nå slutspel.

– Det är så trist att vi inte har någonting att spela för, men man få försöka motivera sig så gott det går och spela sin bästa hockey, säger Karlsson.

– I kväll kom vi iväg med det på något sätt, främst för att James Reimer var bra i kassen och det känns såklart bra att vi vinner.

Flera svenskpoäng

I Dallas noterades Calgarys Rasmus Andersson och Elias Lindholm för varsitt mål, när gästerna till slut vann det jämna mötet med 5–4.

Elias Lindholms mål var egentligen ett självmål av motståndarspelare, medan Anderssons var ett välplacerat skott från högra tekningscirkeln via stolpen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!