Ny derbyseger för Oskarshamn

SHL-matchen var länge en mållös men underhållande tillställning. Så småningom fann Oskarshamn motståndarmålet och kunde spela hem sitt andra Smålandsderby på kort tid. –Jag är jättenöjd med vår prestation, säger Oskarshamns tränare Martin Filander efter 3–1-segern hemma mot Växjö.

Oskarshamns Joe Cannata vann målvaktsfajten med Växjös Viktor Fasth. Arkivbild.

Oskarshamns Joe Cannata vann målvaktsfajten med Växjös Viktor Fasth. Arkivbild.

Foto: Pär Bäckström/TT

Ishockey2021-02-16 21:19

Oskarshamn går en tajt kamp med fyra andra lag kring de nedre strecken i SHL-tabellen. Undra på att det då satt fint med en andra raka derbyseger mot topplaget Växjö.

– Grymt skönt, faktiskt, säger Rickard Palmberg som satte ett av tre hemmamål denna afton.

Den första perioden blev en fartfylld historia. Med den jämna spelbilden i åtanke tycktes det logiskt med kryss i första paus, även om Oskarshamn skapade de skarpaste målchanserna.

– Vi hade några frilägen, men det fanns två bra målvakter på isen i kväll, säger Rickard Palmberg och tänker på sin lagkamrat Joe Cannata samt rutinerade Viktor Fasth, som nyligen gjort comeback i Tre Kronor, i Växjös mål.

Nollor spräcktes

När Växjös poängkung Emil Pettersson prickade ena stolpen kom Cannata undan med blotta förskräckelsen. Men det dröjde ända till tredje perioden innan aftonens båda burväktare tvingades kapitulera. 43 sekunder in i den perioden skickade Oskarshamns back Andrew O`Brien i väg en lös puck som smet in bakom en skymd Viktor Fasth.

– Det gäller att vara framför mål, det är där det händer, säger Rickard Palmberg.

Några minuter senare förvaltade Palmberg själv sitt uppkomna skottläge på bästa sätt.

– Jag fick en jättebra passning och kunde sikta hur länge som helst, säger han om sitt välplacerade 2–0-skott.

I det läget var förstås en Växjöoffensiv att vänta. Men i stället utökade Max Veronneau hemmalagets ledning då han vann en straffduell mot Viktor Fasth. I slutminuterna reducerade Robert Rosén, men närmare än så kom inte Växjö denna afton.

– Man kan aldrig vara säker, men vi spelade konsekvent genom hela matchen, säger Rickard Palmberg.

– Vi var effektiva i den tredje perioden och reder ut det defensivt mot ett väldigt skickligt lag, säger Martin Filander.

"Playoff"

Senare i veckan tar Oskarshamn emot bottenkonkurrenterna Malmö samt Linköping på hemmais.

– Det är lite "playoff", men vi gläds åt det här i kväll, säger Filander.

Rickard Palmberg ser med tillförsikt fram emot den avgörande slutstriden.

– Vi har mycket hockey kvar att spela. I dag tycker jag att vi visar hur bra vi kan vara, men vi har något snäpp till i oss, säger Palmberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om