Ny back i Dalen inför fortsättningsserien

HC Dalen slutade nia i HockeyEttan efter en höst med blandade resultat. "Vi är inte nöjda med hösten", säger tränaren Per Gustafsson.

HC Dalen vann hemma mot Vimmerby med 2-0. Sedan åkte de på förlust med 7-3 i Vimmerby.

HC Dalen vann hemma mot Vimmerby med 2-0. Sedan åkte de på förlust med 7-3 i Vimmerby.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2019-12-23 16:05

Dalen tog sammanlagt 26 poäng i grundserien. Framför allt slutet av grundseriespelet är de missnöjda med. 

– Prestationsmässigt tycker jag att första delen var bra. Vi spelade bra, men fick inte med oss poängen. Då sviktar självförtroendet lite, och sedan är jag inte nöjd med sista delen av grundserien. Där är det lite blandade resultat, menar Per Gustafsson.

Även i mötena med Vimmerby Hockey var det blandade resultat för Dalen. Hemma i Jönköping vann Per Gustafssons lag med 2-0 mot VH, men i det andra mötet vann Vimmerby med 7-3. 

– Jag tycker inte att Vimmerby har samma kvalitet som förra året, säger Dalentränaren. 

Han fortsätter:

– Det har varit stimmigt i år igen vad jag förstått. Det känns som att det ofta är lite struligt i Vimmerby. Men nu på slutet verkar de ha fått ihop laget så de kommer bli farliga i fortsättningsserien. 

HC Dalen har fått ett nytillskott i form av backen Gustav Särenborg från Linden Hockey. Utöver det har några spelare kommit tillbaka från skador. 

– Vi gick på kort om folk mot slutet, när några ledande spelare var skadade.

Vad är målsättningen i fortsättningsserien?

– Vi spelar varje match för att vinna och om vi vinner serien blir det playoff. Det är så klart vad vi siktar på, men flera lag med större budget än oss hoppades på Allettan och spelar nu fortsättningsserien. Vimmerby, Kalmar och Mörrum kommer bli farliga, men vi ska försöka ge oss in i kampen. Det kommer bli intressant, avslutar Dalens tränare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!