Klart för playoff efter ny stark insats: "Skönt"

Topplagens skräck? Jo, något åt det hållet. Vimmerby Hockey vann återigen mot ett av lagen på övre halvan. HC Dalen fick ge sig igen mot VH (4–1). "Vi gör det bra", säger tränaren Staffan Lundh.

Vimmerby firar ett av målen mot Dalen. VH är klart för playoff.

Ishockey2022-03-06 19:34

Som sagt. Vimmerby radar upp segrar mot seriens poängstarkaste lag. För andra gången på ganska kort tid avfärdades Dalen med klara siffror. Och det var en fullt välförtjänt seger.

– Vi kom ut väldigt starkt i första perioden, som vi dominerar, säger Lundh i ishallens innandöme med tränarkollegan Nico Suretkin och avgående sport- och klubbchefen Morgan Persson vid sin sida.

Alla tre såg med all rätt nöjda och belåtna ut.

VH stormade fram första 20 minuterna och gav inte Dalen en lugn stund.

Tatu Kokkola gav Vimmerby ledningen efter ett fint förarbete av finske landsmannen Aku Alho. Målet följdes upp av ett om möjligt ännu snyggare 2–0. Då med Pierre Gustavsson och Hugo Ollila i rollen som framspelare. Lucas Jidenius hade bara att raka in pucken i öppen kasse. Vimmerby ville ha mer och låg också på hårt för fler mål. Då kom reduceringen från ingenstans.

2–1 var klart i underkant efter första perioden.

I andra fick vi se ett helt annat HC Dalen. Ett Dalen som jobbade stenhårt och tryckte på för en kvittering. Istället kom 3–1 genom Philip Elgestål efter fint pass från Isac Andersson.

Staffan Lundh om scenförändringen:

– Det blir så ibland, men jag tycker att vi klarar av det bra trots allt. Vi får jobba hårt i defensiven.

Vimmerby fick sedan en smakstart i tredje då Anton Carlsson satte 4–1.

Klappat och klart. Ny seger – och biljetten till playoff fixad.

– Det känns förstås jättebra och skönt att slippa åka ner till Kalmar och vara tvingade att vinna.

Ni har vunnit mot många topplag i slutet av Allettan. Vem vill egentligen möta er nu i playoff?

– Ja, haha. Vi kanske inte är så roliga att möta. Vi får se vilka det blir. Och väldigt, väldigt skönt att vi får slippa välja motståndare. Det är så mycket att analysera.

Första matchen i playoff spelas 22 mars.

Mot Dalen var många bra, där Robin Christoffersson, Pierre Gustavsson och Isac Andersson kvitterar ut högst betyg.

VH-Dalen: 4–1

Första perioden: 1–0 (07.59) Tatu Kokkola (Aku Alho, Isac Andersson), 2–0 (14.44) Lucas Jidenius (Pierre Gustavsson, Hugo Ollila), 2–1 (17.38) Anton Johansson.

Andra perioden: 3–1 (27.55) Philip Elgestål (Isac Andersson, Christian Lindberg).

Tredje perioden: 4–1 (42.20) Anton Carlsson (Pelle Ström).

Skott: 34–29

Utvisningar VH: 5x2. Dalen 1x2