Norska hockeylandslag räddas

I augusti meddelade det norska ishockeyförbundet att stora delar av norsk landslagshockey läggs på is. Men nu räddas delar av landslagsverksamheten fram till nyår. –Den sista biten föll på plats igår, säger förbundschefen Tage Pettersen till NTB.

Norges ishockeylandslag. Arkivbild.

Norges ishockeylandslag. Arkivbild.

Foto: Erik Johansen/NTB/TT

Ishockey2023-09-29 13:33

Under förra året gick det norska ishockeyförbundet med 9 miljoner norska kronor i förlust. Till följd av detta valde förbundet att nu pausa all aktivitet kring de norska ishockeylandslagen fram till årsskiftet. Endast herrarnas U20-landslag fick fortsätta.

Men nu har situationen fått en ljusare vändning. Med hjälp av sponsorer och supportrar har runt 1 miljon kronor samlats in för att rädda några av de landslagsamlingar som från början ställdes in.

– Eftersom vi var tvungna att ge det tråkiga beskedet att vi skulle pausa allt har vi haft en ambition att få in bidrag för att kunna genomföra minst en samling för alla landslag under landslagsfönstren i november och december, säger förbundschefen Tage Pettersen till NTB och fortsätter:

– Den sista biten föll på plats igår. Det gör att ett väldigt tråkigt besked och situation plötsligt blir lite mindre tråkig.

Förbundet ska nu göra upp en plan för vilka landslagsamlingar som kommer att återupptas.

– Det betyder mycket för spelarna och ledare runt lagen. Det handlar om att deras arbete är uppskattat. Dessutom är det sportsligt viktigt mot 2024 att man får genomföra något som var planerat, säger Pettersen till NTB.

Norges herrlandslag slutade näst sist i sin grupp vid VM i Finland och Lettland tidigare i år, men besegrade de blivande världsmästarna Kanada i den näst sista gruppspelsomgången.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om