Niklas Salo - redan en succévärvning?

Finske 24-åringen Niklas Salo blev klar för Vimmerby i onsdags. Under fredagen gjorde han sin första match - och var dominant på isen.

Niklas Salo, nyförvärvet i Vimmerby gjorde en strålande insats mot Nybro.

Niklas Salo, nyförvärvet i Vimmerby gjorde en strålande insats mot Nybro.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2019-09-27 22:57

 – Jättefin debut. Han är en riktig klasspelare och det syns verkligen att han kan hockey. Han är bra idag trots att han är helt ny så förhoppningsvis blir det bara bättre.

Det säger Vimmerbys tränare Peter Nordström om Niklas Salo efter hans fina match mot Nybro, där det blev en assist. 

Så här säger finländaren själv om sin debut. 

 – Jag är ledsen för att vi förlorade, men det kändes bra att få spela sin första match. Det kan vara svårt så här när jag inte ens lärt känna grabbarna i laget och sett hur de fungerar på isen än, men det funkade bra ändå. Förhoppningsvis kommer det bara bli ännu bättre när jag kommer in mer i laget. 

Han utvecklar sina tankar om matchen:

 – Vi spelade bra ändå och förtjänar kanske att vinna, men det handlar om att göra mål och vinna matchen, så man kan inte annat än vara besviken. 

Salo utsågs både av oss på sporten och av matcharrangören till VH:s bästa spelare för dagen. Han visade upp många fina kvaliteter och låg bakom Mathias Wigleys 1-3-mål när han åkte runt målet och hittade in med ett skott vars retur Wigley tog vara på.

Känner du dig nöjd med den egna insatsen?

 – Nej. Vi förlorade och då kan jag inte vara nöjd. 

Salo berättar om hur det kommer sig att han valde att byta till Vimmerby. 

 – Jag har en kompis (Viljami Wacklin) som jag spelat med och han var här i Vimmerby för ett par säsonger sedan. Han har bara pratat positivt om klubben så det är en stor del till att jag är här. Sedan tror jag att det är ett bra steg för mig i min vilja att komma framåt i karriären och utvecklas. 

Vad vill du tillföra till laget?

 – Mycket skridskoåkning och hårt jobb ute på isen. Sedan tror jag att tränarna förväntar sig att jag ska göra en del mål. Det ska jag försöka göra. Mål och assist. 

Hur har du kommit in i laget de här dagarna?

 – Jättebra. De har gett mig ett varmt välkomnande och det känns som en bra grupp. Grabbarna verkar jättetrevliga. 

Tränarna Peter Nordström och Mattias Lindén var kanske inte särskilt nöjda med resultatet i Nybromatchen, men de var definitivt belåtna med hur Niklas Salos debut såg ut. 

 – Det är riktigt kul att få en sån spelare. Han är grymt snabb på skridskorna och bra med pucken och allting, säger Peter Nordström. 

 – Och så är han riktigt tuff för sin storlek (170 cm lång) också, fyller Lindén i. 

 – Han vill in i målområdet och kriga fastän han inte är så stor. En riktig kämpe. Han är riktigt hockeysmart också. Han förstår vad det handlar om och behöver ingen taktikgenomgång för att komma igång.

Vad förväntar ni er att han kommer bidra med?

 – Åtminstone en poäng per match, säger Peter Nordström och ler åt sin nya energiska anfallare. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!