NHL-ikonen Mike Bossy har avlidit

NHL-ikonen Mike Bossy har efter en tids svår sjukdom gått ur tiden, meddelar hans forna klubb New York Islanders. "Han var inte bara en ikon på Long Island, utan i hela ishockeyvärlden", skriver klubben i ett uttalande.

Den före detta New York Islanders-spelaren Mike Bossy efter att ha gjort ett hattrick mot Pittsburgh Penguins 1981. Arkivbild.

Den före detta New York Islanders-spelaren Mike Bossy efter att ha gjort ett hattrick mot Pittsburgh Penguins 1981. Arkivbild.

Foto: Richard Drew/AP/TT

Ishockey2022-04-15 16:24

Förra veckan kom nyheten att den före detta ishockeystjärnan Mike Bossy är svårt sjuk i lungcancer och får palliativ vård i hemmet.

Nu meddelar hans förra lag New York Islanders att Bossy avlidit, 65 år gammal, till följd av sjukdomen.

"Hans målmedvetenhet till att vara bäst varje gång han klev ut på isen var inte lik någon annans. Tillsammans med sina lagkamrater var han en del av att vinna fyra Stanley Cup-titlar, och av att skriva historia inom klubben för alltid", skriver klubben i ett uttalande på sin hemsida.

Bossy, som är utnämnd till en av de 100 bästa spelarna i NHL någonsin, gick i oktober 2021 ut och berättade att han drabbats av lungcancern.

Mike Bossy, invald i hockeyns Hall of Fame 1991, var storstjärna i det New York Islanders-lag som vann Stanley Cup fyra år i följd (1980-83). I de lagen spelade även svenskarna Tomas Jonsson, Stefan Persson och Anders Kallur.

Bossy gjorde 573 mål på 752 matcher under tio säsonger i NHL.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!