Mycket är osäkert för sportchefen: "Får göra en lista"

Samtidigt som Emil Georgsson är i full färd med att förbereda sitt lag för semifinal i sin roll som assisterande tränare ska han hinna med att agera sportchef. En inte helt enkel ekvation.

Det är bråda dagar för VIK:s sportchef och assisterande tränare Emil Georgsson.

Det är bråda dagar för VIK:s sportchef och assisterande tränare Emil Georgsson.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2021-03-31 19:30

– Jag försöker hinna med så mycket det går. Jag trodde kanske att det skulle gå att kombinera mer, säger Georgsson efter lagets onsdagsträning.

Den hetaste frågan, som påverkar i flera led, är såklart huruvida Mattias Karlin är lagets huvudtränare nästa säsong eller inte. Såhär säger Georgsson:

– Vi vet om intresset för Karlin men inte hur det går i den diskussionen. Men det jag kan göra är att förbereda mig för ett scenario där han lämnar.

Hur gör du det?

– Dels får jag göra en lista över tänkbara ersättare, sen är det många som ringt och hört av sig och är intresserade att ta över som huvudtränare men till dom har jag sagt att vi i så fall får höras framöver om det skulle bli aktuellt.

Hektiska veckor väntar sportchef Georgsson efter säsongen.

– Så lär det bli. Vi har inte kommit lika långt med truppen som vi hade önskat och dessutom är många spelare nyfikna på vem som blir tränare. Hur man än vrider och vänder på det är den här klubben starkt förknippad med Karlin och det har betydelse vem som leder laget.

Klart står i alla fall att Georgsson vill behålla många spelare ur den trupp som alltså tagit sig hela vägen till att bli bland de fyra främsta i Hockeyallsvenskan.

– Vi vill ha kvar många. Slutspelet är också en chans för spelare att spela till sig ett nytt kontrakt om det har funnits tveksamheter från vår sida. I ett slutspel ser man på ett annat sätt vilken karaktär spelarna har. Så det finns möjligheter att visa upp sig.

Han fortsätter:

– Jag tror att vi kommer lyckas behålla ganska många men samtidigt vet jag att när man går bra som klubb så dyker det ofta upp intressenter från annat håll, men min uppfattning är att många tycker om att spela här.

Ett stort problem för VIK i budgivningen för spelare är de ekonomiska musklerna. Speciellt längden på kontrakten.

– Vi jobbar med kontrakt på åtta månader. Och det är klart, får man ett kontrakt på tolv månader där man kan träna och få ersättning för det på sommaren istället för att jobba så är det svårt att säga nej. Men samtidigt ser vi varje år spelare som lämnar oss och det går inte som man tänkt. Ofta, tror jag, att det har att göra med dålig rådgivning från agenterna som bara kollar på klubbemblemet och summan i kontraktet istället för vad som faktiskt vore bäst för spelaren.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!