Motståndartränaren svarar – efter VSGF-tränarens kritik

Matchen mellan Skärblacka IF och Virserums SGF i hockeytrean blev minnesvärd, efter att lagen tvingats byta hall. Nu berättar SIF-tränaren Oscar Agnevik om diskussionerna han hade med VSGF-tränaren Wictor Holmberg. "Virserum hoppade in med full utrustning i deras buss", säger han.

Virserum SGF:s tränare Wictor Holmberg riktade skarp kritik mot Skärblacka IF:s hemmahall. Oscar Agnevik, tränare i Skärblacka, svarar nu.

Virserum SGF:s tränare Wictor Holmberg riktade skarp kritik mot Skärblacka IF:s hemmahall. Oscar Agnevik, tränare i Skärblacka, svarar nu.

Foto: Torbjörn Allvin/Johny Daagh

Ishockey2021-12-07 21:20

Det var viktiga poäng på spel när Skärblacka tog emot Virserum i en toppmatch. Efter två spelade perioder var ställningen 2–1 till "Blacka" som hade krattat bra för ytterligare ett kliv mot alltrean.

Då dök oväntade problem upp – som gjorde att tredje perioden började 19.35 i stället för 17.45 som var planen.

Häng med här.

– En minut innan perioden fick vi klartecken att vi kunde spela. Men när vi åkte ut, så hade till och med ismaskinen gått sönder. Den hade kommit ett varv på isen. Så vi fick samla ihop oss i omklädningsrummet igen och komma tillbaka till isen efter tio minuter. När vi gjorde det, så var det tre långa, stora sprickor genom mittzon. Reklamen syntes till och med, det hade kommit upp i isen, berättar Skärblackas tränare Oscar Agnevik.

Varför gick isen sönder?

– Det var för kallt i hallen helt enkelt. Är det minusgrader ute, så är det minst tre minus extra i hallen. Det var runt minus sex i hallen. Spelarna sa att de frös på uppvärmningen.

Alla inblandade insåg att fortsatt spel i Globalhallen var en omöjlighet. Frågan var bara vad som skulle ske?

Tränarna i de båda lagen började diskutera med domarna på plats. Tävlingskommittén kontaktades.

– Jag sa att jag kan godta att vi får två poäng och ni (Virserum) en poäng. Eftersom vi ledde matchen inför tredje. Det gick deras tränare (Wictor Holmberg) inte alls med på och ville att vi skulle ta en poäng var. Det kände vi direkt var fel. Poängen var så viktiga, vi var det bättre laget och ville ha alla tre, säger Oscar Agnevik och forsätter:

– Vi hade en och en halv timme på oss att fixa något fick vi information om. Då såg man hur det bara kryper i Virserums tränare, för de vill ju hem. Då kom jag och Jimmy (Johansson, assisterande tränare) med förslaget att vi ringer Finspång och Norrköping för att försöka få till det.

Tjänstgörande vaktmästare i Himmelstalundshallen ställde upp och gjorde i ordning isen i Stallet för match. Det blev en karavan med spelare, ledare, domare och en tapper åskådarskara som åkte den 20 minuter långa färden från Skärblacka till Norrköping för att spela de 20 minuter ishockey som återstod.

– Jag fällde ner sätena och kastade in vår målvakt (Philip Lundh) raklång i bilen. Virserum hoppade in med full utrustning i deras buss. Det var ett långt led med bilar och buss, säger Agnevik.

Skärblacka fick emellertid en mardrömsstart i Stallet efter en mini-uppvärmning. Med två mål vände Virserum till 3–2.

– Då känner man bara, vad fan är det här nu då? Vi har ju matchen. Då samlade vi ihop gruppen och sa att nu kör vi. Vi har inte åkt till Stallet för att förlora. Då visade grabbarna en sån sjuk lagmoral och bara tutade och körde, säger Agnevik.

"Blacka" vände till 4–3 och tog tre friska poäng.

– Säsongens skönaste seger, konstaterar Agnevik.

Virserum-tränaren Wictor Holmberg var inte nådig i sin kritik av Globalhallen.

– Det var alldeles för kallt, så isen sprack. Det är bedrövligt. Det var kallare där inne än vad det var utomhus. Sen är det en riktigt dålig anläggning överhuvudtaget. Man får byta om i en källare och det finns ingen isolering, säger Wictor Holmberg till Vimmerby Tidning.

Oscar Agnevik skrattar åt det:

– Det är inte roligt att komma till Globalhallen.

Skärblacka fick en jobbig start på den tredje perioden i Stallet, när man mötte Virserum.
Skärblacka fick en jobbig start på den tredje perioden i Stallet, när man mötte Virserum.
Karta: Globalhallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!