Modos starka hemmafacit: "Enorm trygghet"

Modo fortsätter att rada upp segrar på hemmais. Mot serieledande Färjestad kom den sjätte vinsten av sju möjliga. Mikkel Aaagaard blev tvåmålsskytt för kvällen och matchvinnare när han sköt 4–3 i förlängningen. –Vi känner en enorm trygghet här hemma. Vi litar på varandra och vågar spela vårt spel, säger Aagaard.

Modo fick jubla mot Färjestad.

Ishockey2023-10-26 21:42

Färjestad är inne i en tyngre period och åkte nu på sin fjärde förlust på sina fem senaste matcher.

– Det svängde fram och tillbaka hela tiden. Modo är ett bra hemmalag men vi kunde ha vunnit den här matchen. Känslan är blandad, säger Färjestads tränare Tomas Mitell.

Hemmastarka Modo mot bästa bortalaget Färjestad. Det var upplagt för en jämn match och så blev det. Lagen följdes åt i målprotokollet hela vägen.

Hemmalaget började bäst och tog också ledningen efter 4.23. Det var Mikkel Aaagaard som kom igenom efter en fin överlämning i mittzonen av backen August Berg och gjorde sitt första mål för kvällen.

– Jag tycker framför allt att vår start var riktigt bra. Vi kommer ut direkt och visar att vi vågar spela och följa vår gameplan, säger Mikkel Aagaard.

Omdiskuterad kvittering

Färjestads kvittering till 1–1 blev livligt omdiskuterad och det krävdes en lång videogranskning innan målet godkändes. Målburen var flyttad ur sitt läge när Färjestads Joel Kellman tryckte in pucken men domarna bedömde att den passerat mållinjen på rätt ställe.

Modo återtog ledningen sedan Theodor Niederbach utnyttjat en miss i offensiv zon från Färjestads sida. Hans första SHL-mål för Modo betydde ny ledning, 2–1.

Sedan kvitterade Färjestad när Magnus Nygren dundrade in 2–2 från blå linjen. Modo tog ledningen på nytt när Danny O'Regan slog in en målvaktsretur sju minuter in i den tredje perioden.

Lagen fortsatte att följas åt i målprotokollet, så nästa mål blev följaktligen Färjestads. För tredje gången kunde Karlstadslaget komma tillbaka i matchen när David Tomasek i numerärt överläge kvitterade till 3–3 efter 12.18 i den tredje perioden.

"Känner sig trygga på hemmaplan"

Några fler mål blev det inte under ordinarie speltid. Spelet böljade fram och tillbaka och chanser saknades inte men matchen gick till förlängning där Mikkel Aagaard slog till för andra gången.

– Det känns enormt viktigt att kunna vara med och bidra. Jag vill gärna vara en spelare som bidrar med hårt jobb men också i poängprotokollet, säger segerskytten.

Om Modos bortaspel har hackat en hel del så här långt så flyter det på desto bättre hemma i Hägglunds arena.

– Vi har många spelare kvar i laget från tiden i allsvenskan förra året. Gruppen känner sig trygga på hemmaplan, säger Modotränaren Mattias Karlin som en förklaring till lagets imponerande hemmasvit så här långt.

– Fast jag tycker nog att vi varit bättre än vad poängen visar även på bortaplan, säger han.