Modo vinnare efter tränarbytet

Modos tränare Ville Nieminen avgick efter den dåliga inledningen av hockeyallsvenskan. Det gav effekt direkt. Modo hämtade upp 0–2 till 4–3 hemma mot Södertälje efter förlängning.

Pär Styf, tidigare assisterande tränare för Modo, är nu huvudtränare efter Ville Nieminen. Arkivbild.

Ishockey2020-11-04 22:10

Det var lagets tredje seger för säsongen.

Frank Corrado blev matchvinnare med sitt mål 1.08 in i förlängningen. SSK-målvakten Filip Gustavsson tappade in pucken mellan benen.

– Att vinna ger kraft och energi och positiva känslor. Jag hade inte förväntat en så stor förvandling på ett dygn. Det är små steg som gäller även framöver, säger den tillfällige tränaren Pär Styf till C More.

– Det var bra bara att hämta in underläget till 3–3.

Södertälje, fyra i tabellen inför matchen, tog en 2–0-ledning i den första perioden.

– Då var vi ruggigt effektiva, säger tränaren Nichlas Falk och erkänner att ledningen inte riktigt speglade matchbilden.

Modo kom tillbaka i den andra perioden och kvitterade sedan i början av den tredje.

Trots segern halkade Modo ner under nedflyttningsstrecket. För Kristianstad besegrade AIK med 3–1 och tog sig upp på tolfte plats.

Timrå har fortsatt häng på serieledaren Björklöven, två poäng skiljer, efter 6–3 mot Mora. Almtuna gick förbi Södertälje upp på fjärde plats efter kvällens andra 6–3-match.