Modo vann igen: "Ska vara tufft att komma hit"

Nykomlingen Modo fortsätter sitt segertåg på hemmaisen. 3–1-segern mot Örebro var lagets femte seger av sex möjliga hemma i Hägglunds arena. –Det ska vara tufft att komma till Ö-vik och spela. Dessutom har vi ju 6–7 000 i ryggen hela tiden, det hjälper förstås, säger segerskytten Mikkel Aagaard, som med sitt märkliga 2–1-mål mitt i den tredje perioden avgjorde matchen.

Modos Mikkel Aagaard säkrade segern i SHL-matchen mot Örebro.

Ishockey2023-10-14 17:48

Efter ett av fåtaliga Örebromisstag i den egna zonen blev Aagaard plötsligt ensam med Jhonas Enroth i Örebromålet och kunde till slut lirka in den studsande pucken.

– Visst var det lite tur, men det spelar ingen roll hur de går in. Huvudsaken är att de går in, säger dansken efter sitt tredje mål för säsongen.

Aagaard var noga med att peka ut en annan spelare som starkt bidrog till trepoängaren:

– Utan Lassi Lehtinens storspel i målet hade det inte gått. Jag tycker att han var bäst i laget. Han ger oss verkligen chansen till att tre poäng.

Hockeyfeber i stan

Modo är ett av seriens bästa hemmalag och Örebro ett av de bästa bortalagen. Det var upplagt för en riktig kraftmätning i en näst intill utsåld hemmaarena.

Hockeyfebern är hög i Örnsköldsvik men det var Örebro som började bäst. Med långa och tunga anfall förlade närkingarna spelet i offensiv zon. Närmare än ett skott i stolpen av Jonathan Lekkerimäki kom man dock inte, trots sitt tydliga spelövertag.

Modo hade stora problem att etablera något anfallsspel men fick chansen i numerärt överläge i början av den andra perioden. Den chansen tog man.

Med en distinkt passning rakt igenom försvarsboxen hittade Pontus Näsén fram till Riley Woods som drog till direkt och kunde se pucken gå i nät till 1–0 för Modo.

Efter Modos fina start på mittenperioden kom Örebro tillbaka mer och mer in i matchen.

Björninens första

Efter en rad assist tidigare i sin nya klubb kunde Hannes Björninen i början av den tredje perioden göra sitt första mål för Örebro när han styrde in kvitteringen till 1–1.

– Såklart kul att göra mål men när man förlorar med 3–1 så känner man inte så mycket glädje. Jag tycker ändå att vi gjorde en okej insats. Vi måste fortsätta att spela som vi gjorde i andra perioden. Men man måste respektera resultatet. Modo är ett bra lag, säger Björninen.

Modo studsade tillbaka efter kvitteringen. När Örebro för ovanlighetens skull virrade till det i egen zon höll sig Mikkel Aagaard framme och helt ensam med Örebromålvakten Jhonas Enroth lyckades han krångla in pucken till 2–1 för hemmalaget mitt i den tredje perioden.

Avslutande 3–1 kom sedan i öppen kasse på slutet genom Erik Jinesjö Karlsson.

Modos seger innebär att man tog sig förbi Örebro i toppen av tabellen.