Modo straffades i premiären – Lindberg avgjorde

Efter sju långa år är äntligen Modo tillbaka i SHL igen. Premiären på bortais mot vårens silverlag Skellefteå slutade med förlust 1–2 efter straffläggning. –Jag tycker ändå att vi gör en bra insats, fast så klart surt att förlora. Vi vill förstås ha tre eller åtminstone två poäng, säger lagkaptenen David Rundblad, på svensk is igen efter tolv år i andra ligor.

Skellefteås Oscar Lindberg blir grattad och jublar efter kvitteringen.

Skellefteås Oscar Lindberg blir grattad och jublar efter kvitteringen.

Foto: Johan Löf/TT

Ishockey2023-09-14 21:44

Som 20-åring gjorde han succé i Skellefteå och efter 50 poäng i grundserien och tio i slutspelet lämnade den unge backen Sverige för spel i NHL.

Nu har han hunnit bli 32 år och är tillbaka igen. Men inte i Skellefteå utan i nykomlingen Modo.

– Klart att det känns lite speciellt att komma tillbaka och spela i den här rinken igen. En härlig tillställning och roligt att vi hade så många fans som dök upp. För egen del tycker jag väl att jag kan få godkänt. Inte mer än så. Jag har inte hunnit vänja mig vid det lite annorlunda spelet här hemma än, men det är bara att köra på, säger Rundblad, som ser fram emot fortsättningen av säsongen:

– Det känns superbra att vara tillbaka hemma i Sverige igen och det känns jättebra att spela i Modo.

Släppte till få chanser

Trots en lång rad av spelare utan erfarenhet från spel i högsta ligan klarade Övikslaget sin svåra bortamatch med beröm godkänt.

Modo släppte till få chanser till ett Skellefteå som den här säsongen saknar både Joakim Lindström som har slutat och Oscar Möller som är sjukskriven på obestämd tid.

Nykomlingarnas första mål efter återkomsten kom i början av den andra perioden och betydde 1–0 för gästerna.

I samma sekund som Skellefteå blev fulltaligt efter en utvisning snappade Rundblads backkompis, letten Kristians Rubins, upp en retur och drog upp pucken i krysset till stort jubel från den rödklädda supporterskaran som åkt de 25 milen norrut till Skellefteå.

Avgjorde på straffar

Kvitteringen till 1–1 för Skellefteå kom genom en annan återvändare med mängder av NHL-matcher bakom sig. Efter 8.43 i mittenperioden fick Oscar Lindberg i numerärt överläge en passning rakt igenom boxen och tryckte av ett direktskott som gick in bakom Modos utmärkte målvakt Lassi Lehtinen, ny för säsongen från TPS Åbo.

Några fler spelmål blev det inte. Matchen fick avgöras på straffar där Oscar Lindberg prickade in sin straff och kunde avgöra matchen till Skellefteås fördel.

– Jag är ändå stolt över insatsen. Vi kämpar och sliter och lyckas ta bort Skellefteå. Summa summarum tycker jag vi ska vara nöjda, säger Modotränaren Mattias Karlin.

Av de flesta experter har Modo tippats som ett givet bottenlag. Premiären visade att Övikslaget tvärtom nog kan bli besvärligt för de flesta lag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!