Modo nära rekordet efter ny seger

Modos rekordjakt i hockeyallsvenskan fortsätter. Hemma mot Tingsryd kom 15:e raka segern. Lukas Wernblom avgjorde med 3–2-målet i förlängning och nu är laget bara en seger från rekordet.

Lukas Wernblom, här i Malmös dress, blev segerskytt när Modo närmade sig det allsvenska segerrekordet. Arkivbild.

Ishockey2022-12-16 21:50

Modofostrade Wernblom, som är på lån i klubben från Malmö, avgjorde efter 2.39 av förlängningen där han i en snabb kontring sköt mellan benskydden på Tingsrydsmålvakten Tomas Rydén.

Nu är Modo bara en seger ifrån det hockeyallsvenska segerrekordet som Timrå satte säsongen 2020-21.

Seger i nästa match över Västerås på hemmaplan på annandag jul och Modo tangerar Timrås 16 matcher långa segerrad.

Sex skadade

Den suveräna serieledaren var skadeskjutet och hade sex spelare på frånvarolistan.

Tingsryd tog ledningen genom Anton Gradin efter drygt tio minuter, men hemmalagets Filip Sveningsson kvitterade. Bara 56 sekunder före första pausen gav Daniel Öhrn gästerna ledningen på nytt.

Hemmalagets Sebastian Ohlsson utjämnade dock i början av tredje perioden.

Då hade Modo dessförinnan en kvitteringspuck i mål – men Theo Jacobssons målskott kom precis efter att slutsignalen för andra perioden hade gått.

Men Modo kunde ändå avgöra till slut.

Örnsköldsvikslaget leder serien med 15 poängs marginal till tvåan Björklöven och trean Djurgården.

Vände till vinst

Djurgården hade 14 spelare borta på grund av skador, sjukdomar och JVM-uttagningar.

Ändå lyckades laget vända 1–2 till 5–2-seger borta mot Bik Karlskoga i tredje perioden i toppmötet. Wiktor Nilsson sköt det matchvinnande 3–2-målet och förstörde festen i Karlskoga där hemmaarenan Nobelhallens 50-årsjubileum firades.

Veteranen Nicklas Danielsson, 38, gjorde sin första match efter återkomsten till Djurgården. Den förre Brynäsforwarden skrev tidigare den här veckan på ett kontrakt för resten av säsongen. Han blev poänglös i sin comeback.