Modo har hört av sig till VIK

Modos intresset för att Mattias Karlin ska bli ny huvudtränare för Örnsköldsviksklubben har ökat markant.

Modos intresse för Mattias Karlin har ökat.

Modos intresse för Mattias Karlin har ökat.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2021-03-20 12:29

I fredagskväll tog Modo kontakt med Västerviks IK:s sportchef Emil Georgsson och meddelade att de vill utnyttja den klausul som Mattias Karlin har i sitt kontrakt med VIK. Något som Dagens Västervik var först att skriva om.

– Modo har hört av sig och sagt att de är intresserade av att aktivera klausulen, bekräftar Emil Georgsson.

Mattias Karlin sitter på ett gällande tre-årskontrakt med VIK där snart första året har avverkats. Mattias är nu inne på sin nionde hela säsongen som tränare för VIK sedan han kom till klubben hösten 2011. Han varit trogen klubben sedan dess frånsett en halv säsong med Mora i SHL innan han återvände och räddade kvar VIK i Hockeyallsvenskan.

Det finns dock inskrivet en klausul i kontraktet som gör att Mattias kan bryta avtalet om det skulle dyka upp olika typer av erbjudanden – bland annat från just Modo.

Om Mattias väljer att bryta kontraktet så kommer klubben att kompenseras ekonomiskt.

– Vi skriver ingen klausul där vi inte blir kompenserade. Jag ville inte gå in på några siffror, men det är ingen symbolisk summa. Det är ett sexsiffrigt belopp, säger Emil.

Finns det något ett sista datum när klausulen kan arkiveras?

– Ja, det finns det. Datumet är dock hemligt. Vi vet om datumet och det vet även Karlin om, svarar Emil.

När uppgifterna började cirkulera att Karlin är aktuell att lämna VIK för Modo så finns det tränare som har hört av sig till VIK och anmält sitt intresse.

– Det har ringt några tränare, men jag har inte lagt så mycket krut på det. Än så länge är Karlin VIK:s tränare och jag får ta tag i detta ifall det blir aktuellt, berättar Emil.

Hur mycket stör den situationen med tanke på att ni ska spela slutspelet?

– Mig stör det ingenting alls. Vi fokuserar på slutspelet. Spelarna har gjort så förbaskat bra. Det skulle vara dåligt mot sponsorer och supportrar som har satsat en hel del pengar för att vi ska kunna driva verksamheten och då vore det konstigt om vi inte gav 100 procent i det här läget, svarar Emil Georgsson.

Huvudpersonen själv har inte så mycket att säga i dagsläget om att Modo vill aktivera klausulen som finns i Karlins kontrakt med VIK.

– Jag säger varken bu eller bä om Modo har hört av sig till mig eller inte. Jag vet om att det finns ett intresse från Modo, men det är ingenting som är klart i dagsläget, säger Mattias Karlin.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!