Modigs egna ord efter succén i SHL

Hemmapremiär i SHL inför fullsatt arena. Då klev Vimmerbysonen fram och fixade en historisk seger för sitt IK Oskarshamn. "Jag trivs kanon här", säger Markus Modigs.

Markus Modigs, vänster, gjorde två mål i IK Oskarshamns seger mot Leksand under tisdagen.

Markus Modigs, vänster, gjorde två mål i IK Oskarshamns seger mot Leksand under tisdagen.

Foto: Pär Olert

Ishockey2019-09-18 15:10

IK Oskarshamn tog en historisk, första seger i SHL hemma mot Leksand under tisdagskvällen på Be-Ge Arena. En av de stora hjältarna var Markus Modigs, Vimmerbykillen som fick sätta 1–1 målet och därmed bli historisk. Målet, som var IK Oskarshamns första mål på hemmaplan i SHL, betyder väldigt mycket både för klubben och för spelaren själv. Inte minst med tanke på att Markus pappa, Jan-Erik Modigs, är från Leksand och värvades till Vimmerby Hockey från just Leksand för många år sedan. Nu jobbar han inom Leksands IF.
– Efter en stund slår det ju en att det var det första målet på hemmaplan och det är kul. Det var lätt att gå till jobbet i dag. Pappa var nog mest glad för min skull men det var nog inte lika lätt att gå till jobbet för honom, säger Markus Modigs. 

Daniel Stolt, sportchef i IKO, understryker betydelsen.
– Att göra det historiska målet betyder massor för "Macke" (Markus Modigs) och det är alltid viktigt för en spelare som honom att få göra poäng direkt, säger Daniel Stolt.

Matchen då? Jo, den vann IK Oskarshamn med 4–1. Markus Modigs gjorde det viktiga 3–1 målet i öppen kasse i matchens slutskede och blev därmed dubbel målskytt. Men forwarden var ändå inte helt nöjd med lagets spel.
– Insatsen var sådär. Det finns saker som vi kan göra bättre, till exempel att göra färre tekniska misstag och inte slarva. Men vi vet att vi är starka ju längre matchen går och vi håller oss till vårt spel, vilket är varför vi vinner matchen, säger Modigs.
Hur kändes det för dig personligen då?
– Jättebra. Jag känner mig fräsch i kroppen och man har laddat upp till den här matchen under hela sommaren och att få glida ut inför fullsatt lada i Oskarshamn betyder mycket. Det betyder mycket för hela staden också och det kändes i luften att det var en stor kväll.
Hur trivs du i Oskarshamn och i SHL?
– Jag trivs kanon i Oskarshamn och har skaffat mig ett bra socialt liv också. Hockeyn funkar också bra och livet går mycket lättare efter en bra match.

Sportchef Stolt passar på att berömma spelarna i IKO.
– Det är en så jäkla bra grupp att jobba med där det är relativt unga grabbar som många av dem gör sina första framträdanden i SHL. De krigar varje dag i gymmet och på isen och det är mycket välförtjänt att vi får den här starten. Vi ska inte be om ursäkt för någonting, säger Daniel Stolt och fortsätter:
– Nu är det fruktansvärt tuffa matcher som gäller hela tiden och vi måste förbereda oss för nästa match hela tiden och jobba in poängen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!