Mobbade klasskompis – kastas ut ur NHL-klubb

Som ung tonåring mobbade han en klasskompis med funktionsnedsättning. Sex år senare kostar det Mitchell Miller NHL-kontraktet med Boston Bruins.

NHL-klubben Boston Bruins river kontraktet med 20-årige backen Mitchell Miller. Arkivbild.

NHL-klubben Boston Bruins river kontraktet med 20-årige backen Mitchell Miller. Arkivbild.

Foto: Elise Amendola/AP/TT

Ishockey2022-11-07 10:17

Sedan det blev känt att Miller, 20, för sex år sedan upprepade gånger förnedrat klasskompisen Isaiah Meyer-Crother under studietiden i Sylvania, Ohio, reagerade flera spelare i Boston på att backen fått en plats i truppen.

Kravet:

Riv kontraktet med Miller. Han är inte välkommen i omklädningsrummet.

Lagkaptenen Patrice Bergeron, Brad Marchand och Nick Foligno framträdde alla i tv-intervjuer vid bortamatchen i Toronto och kritiserade klubbens agerande att välkomna Miller, skriver Expressen.

Kritiken från NHL-ledningen var också stark.

Det fick klubben att ändra sig och riva det så sent som i fredags tecknade kontraktet med Miller.

"Vi ber offret och hans familj om ursäkt om de känner sig inte ha blivit sedda och hörda. Vi ber om ursäkt om vi orsakat dem djup skada", skriver Boston Bruins i ett uttalande.

Mitchell Miller har erkänt att han mobbat och förnedrat klasskamraten. Han dömdes av en ungdomsdomstol i delstaten Ohio.

"Vi har en skyldighet gentemot våra fans, spelare, anställda och partners att se till alla etiska regler och protokoll följs. Vi ska se över rutinerna, så att det här inte händer igen", skriver Boston Bruins.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!