Minnesota avgjorde med sekund tillgodo

Med drygt en sekund kvar av förlängningen avgjorde Minnesotas Dmitrij Kulikov, framspelad av Joel Eriksson Ek, mot Nashville. Nashville, som trots allt fick med sig en poäng, ligger bra till för ett åtråvärt wild card till slutspelet.

Minnesotas Joel Eriksson Ek gratuleras efter ett av sina mål mot Nashville.

Minnesotas Joel Eriksson Ek gratuleras efter ett av sina mål mot Nashville.

Foto: Mark Zaleski/AP/TT

Ishockey2022-04-25 06:25

Minnesota gjorde mål och Nashville jagade och kom ifatt. Så såg större delen av nattens NHL-möte ut. När slutsignalen ljöd var ställningen 4–4.

Ett redan slutspelsklart Minnesota slog dock till i förlängningens slutsekunder och tog hem matchen – 5–4.

Joel Eriksson Ek, som tidigare i matchen gjort två mål, hade pucken framför mål och var nära att bli av med den till Colton Sissons innan han fick iväg en passning till Kulikov som i sista sekund – bokstavligen – kunde avgöra. Klockan stod då på 1,3 sekunder kvar att spela.

Minnesota ligger tvåa i västra konferensen och var sedan tidigare klart till Stanley Cup-spel.

Filip Forsberg gjorde ett mål och två assist för Nashville som alltså tack vare oavgjort under ordinarie matchtid fick en poäng och därmed ligger bra till för ett wild card i västra konferensen. Nashville ligger i skrivande stund på plats sju i västra konferensens tabell. Totalt gör 16 lag, åtta från varje konferens, upp i Stanley Cup som drar i gång den 2 maj.

Fakta: Lagen som är klara för Stanley Cup

Östra konferensen:

Florida, Carolina, Toronto, New York Rangers, Tampa Bay, Boston, Pittsburgh, Washington (samtliga åtta slutspelsplatser är klara).

Västra konferensen:

Colorado, Minnesota, St Louis, Calgary, Edmonton (tre platser återstår att fylla).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!