Karlsson klev fram i rätt läge på ön: "Skönt"

Vältajmat. Det kan man verkligen säga om Gustav Karlssons 3–2-mål för VH borta mot Visby/Roma. "Jag hittade in mellan backarna och fick ett friläge. Det var skönt att få avgöra", sa matchvinnaren om sitt andra mål i Allettan.

Gustav Karlsson blev matchvinnare för VH mot Visby/Roma.

Gustav Karlsson blev matchvinnare för VH mot Visby/Roma.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-02-22 08:00

Tvära kast. Det var det verkligen för Vimmerbylaget på Gotland i onsdags. När VH roffade åt sig en 2–0-ledning i slutet av första perioden såg laget ut att gå mot en säker seger.

– Ja, vi hade övertaget totalt i första. Men så började vi slarva i andra med passningar och mottag. När de får in reduceringen till 2–1 får de ny energi och det kändes onödigt, sa Karlsson.

Till råga på allt kom även 2–2 i början av tredje och då var det helt öppet. Då plockade Vimmerbyspelarna fram sin förmåga att avgöra jämna kamper som så många gånger förr den här säsongen. 

Det var fjärdekedjan med Gustav Karlsson i spetsen som fick agera matchvinnare. Så här säger han om målet.

– Jag såg att Göransson (Isac) kom ut på min kant så då sökte jag mig in i mitten och hittade en lucka mellan backarna. Sedan kom en perfekt passning från Lindgren (Elias). Jag fick ett friläge och hann bara tänka att nu ska pucken in.

Så blev det och VH kunde bärga tre viktiga poäng. I och med att Tranås besegrade Halmstad är nu VH uppe på andra plats i serien.

– Det är bra, men det gäller för oss att jobba vidare. Det är tuffa matcher kvar.

Hur var resan till ön annars?

– Det gick ändå bra. Jag sov mycket på bussen upp till Nynäshamn. Sedan var det läge att sträcka lite på benen på båtresan. Men det blev bara en kort tur på soldäck. Vädret var inte så inbjudande om man säger så.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!