Christoffersson spikade igen totalt

Robin Christoffersson var Vimmerby Hockeys stora matchhjälte i segern hemma mot Troja. "Det var ett tag sen man höll nollan och vann med för den delen", sa han efter att ha fått i sig den sista tuggan av en välförtjänt segerkorv.

Robin Christoffersson spelade en avgörande roll för VH.

Robin Christoffersson spelade en avgörande roll för VH.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-11-09 22:49

Det stod tidigt klart att det skulle mycket till för att Troja skulle lyckas överlista Vimmerbys burväktare på onsdagskvällen i ishallen. 

– Jag hade haft en bra känsla på träningarna i veckan och tog med mig den in i matchen, sa Christoffersson som inte sattes på så hårt prov så ofta som han hade trott på förhand.

– Troja fick aldrig det där hårda trycket på oss. De hade ett par vassa chanser, men jag lyckades ta dem.

Turen hade han också på sin sida i ett avgörande läge.

– De hade en dubbelchans mot slutet. Jag gjorde en räddning åt ena hållet först och fick kasta mig åt andra på returen. Jakob Karlsson kastade sig också och försökte täcka i det läget, men jag lyckades rädda genom att få pucken i gallret på masken. Det var lite turligt förstås.

Både under och efter matchen var det en del heta känslor mellan vissa spelare på isen.

– Troja tyckte nog att det var lite jobbigt att komma hit och förlora mot ett bottenlag. Samtidigt är det många spelare i båda lagen som har spelat många heta matcher mot varandra genom åren. Då blir det lite extra heta känslor på isen och så tycker jag att det ska vara.

Hur jobbigt har det varit att förlora nio raka matcher?

– Det har varit väldigt tungt, men samtidigt har vi hållit humöret uppe väldigt väl och haft en bra daglig verksamhet. Vi har hittat alla möjliga sätt att förlora. Nu ska vi bygga vidare på den här känslan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!