GUIDE: VH möter Skövde – här är allt om mötet

Hemmapremiär i Allettan stundar för VH. Första matchen i serien mot Tranås blev en rolig historia för VH som segrade. Nu väntar ett möte mellan två oerhört formstarka lag när Skövde IK kommer på besök.

Dags för hemmapremiär för VH! För motståndet står Skövde. Senaste mötet mellan lagen var i Allettan 2022.

Dags för hemmapremiär för VH! För motståndet står Skövde. Senaste mötet mellan lagen var i Allettan 2022.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-12-30 08:00

Vad: VH-Skövde, Södra Allettan

Var: Arena Hansson Konsult & Konstruktion 

När: Lördag, 16:00

NOTERAT

• Det är ett möte mellan två otroligt formstarka lag som väntar. VH har vunnit åtta raka matcher. Skövde trumfar dock VH ur den aspekten med en segersvit på elva raka matcher. 

• I Skövde IK hittar vi den tidigare VH-tränaren Staffan Lundh som basar över laget. 

• VH kommer från en stark derbyseger borta mot Tranås där laget vann med 3–1. 

• Även Skövde fick segerjubla i sin Allettan-premiär. Laget besegrade Visby/Roma med 3–2 på hemmais. 

HÅLL KOLL PÅ

Carl Sjöberg. Fick en ny roll som forward i matchen mot Tranås. Sjöberg spelade till vänster i andrakedjan, med nyförvärven Jakob Heljemo som center och Christoffer Törngren som högerforward. Han stod för en fin insats och blev dessutom utsedd till bästa bortaspelare. Med hans nya lekkamrater kan det bli ännu en rolig match för Sjöberg. 

Gustav Lindberg. Den 24-årige forwarden med meriter från Allsvenskan och Västerås IK har gjort en stark säsong. Han toppar lagets interna poängliga med 26 poäng på 19 matcher. Lindberg gjorde mål så sent som i torsdags i Skövdes premiär i Allettan. Lär kunna skapa problem för VH-backarna. 

SNACKET 

Inför hemmapremiären i Allettan tog Vimmerby Tidning ett snack med VH-tränaren Hampus Sylvegård, som har koll på Skövdes styrkor.

– Det är ett skickligt lag med många farliga forwards. De vann också västra serien och släppte in hyfsat lite mål. Självklart har vi koll på Skövde och vice versa. Vi har tryckt lite extra på några saker som vi kan utnyttja, några småjusteringar och nycklar i matchen. Men mest fokus har vi på oss själva, säger Sylvegård. 

Trots en bra insats senast mot Tranås finns det saker att förbättra för VH. 

– Framförallt bedömningarna i vissa lägen. Ser man på hela matchen är deras klaraste målchanser två frilägen och en två mot en-situation. Det är i omställningarna chanserna skapades senast. Vi brast lite i noggrannheten. Väl i vår egen zon hade vi koll och de skapade knappt någonting. 

Hugo Ollila saknades i segern mot Tranås på grund av sjukdom. Han har tillfrisknat och mot Skövde är han återigen redo för spel vilket innebär en del rockader. 

Ollila kommer bilda tredjekedja med Isac Andersson och Martin Pärna. Gustav Karlsson flyttas därför till fjärdekedjan med Isac Göransson och Adam Petersson. Filiph Åström blir därmed extraforward, vilket i sin tur innebär att Olle Söderlund inte kommer till spel.

 – Vi har en bred trupp som besitter hög kvalitet. Det är hög konkurrens och det tycker vi är kul. Det syns på träningarna och nivån höjs också i och med det, säger Sylvegård. 

Vem kommer stå i målet?

– Scott (Hector) var bra mot Tranås och gav oss chansen att vinna, vilket vi även vet att Robin (Christoffersson) kan göra. Vem det blir meddelar jag inte nu. 

VH-SIFFROR

Interna poängligan:

Anton Carlsson 20 (1+19)

Jakob Karlsson 17 (6+11)

Martin Pärna 16 (9+7)

Räddningsprocent:

Scott Hector 94,27

Robin Christoffersson 90,95

Bäst plus/minus:

William Dageryd +11

William Aftberg +11

Adam Petersson +10

Övrigt: VH:s ramstarka defensiv fortsätter att imponera. Mot Tranås blev det bara ett insläppt mål, detta efter tre avslutande matcher i grundserien med hållna nollor. Alltså ett insläppt mål på fyra fajter. Bara att lyfta på hatten. 

SKÖVDE-SIFFROR

Interna poängligan:

Gustav Lindberg 26 (7+19)

Emil Smedberg 21 (7+14)

Jesper Andersson 20 (10+10)

Räddningsprocent:

Felix Tengvall 92,34

Carl Hjälm 91,81

Bäst plus/minus:

Axel Eriksson +16

Adam Thilander +11

Emil Smedberg +11

Övrigt: Vinstmaskinen Skövde. Laget tog flest segrar (15) av alla Hockeyettan lag under grundserien och har i och med vinsten i Allettan-premiären vunnit hela 16 av 19 matcher under hela säsongen. Skövde har faktiskt inte förlorat förrän i slutet av oktober. Starka papper. 

SENASTE MÖTENA

6/2 2022 VH-Skövde 2–0

Mål: Tatu Kokkola, Isac Andersson. 

9/1 2022 VH-Skövde 3–2

Mål: Tatu Kokkola 2, Ludvig Vännström. 

5/12 2021 Skövde-VH 0–3

Mål: Todd Winder, Ludvig Vännström, Philip Elgestål.

7/2 2021 Skövde-VH 2–3

Mål: Todd Winder, Ludvig Vännström, Johan Schreiber.

10/1 2021 VH-Skövde 2–1

Mål: Olle Söderlund, Anton Carlsson. 

OMGÅNG 2

VH-Skövde, KRIF-Dalen, Karlskrona-Halmstad, Kristianstad-Tranås. 

FÖLJ MATCHEN

Vi TV-sänder matchen från 15:50

TIPSET

2–2

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!